image

Windowsversie iTunes en iCloud kwetsbaar voor aanval via tekstbestand

dinsdag 8 oktober 2019, 09:51 door Redactie, 2 reacties

De Windowsversies van iTunes en iCloud waren kwetsbaar voor een aanval via een tekstbestand, waardoor een aanvaller in het ergste geval volledige controle over het systeem had kunnen krijgen. Apple heeft beveiligingsupdates uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Geregeld worden er beveiligingslekken in iTunes en iCloud gevonden waardoor een aanvaller op afstand willekeurige code kan uitvoeren als er bijvoorbeeld speciaal geprepareerde webcontent of mediabestanden door de software worden verwerkt. Een beveiligingsonderzoeker met het alias "riusksk" ontdekte echter een manier hoe er via een speciaal geprepareerd tekstbestand een buffer overflow is te veroorzaken, waardoor een aanvaller vervolgens willekeurige code op het systeem kan uitvoeren.

Naast dit beveiligingslek zijn er ook verschillende andere kwetsbaarheden in iCloud en iTunes verholpen waardoor een aanvaller kwetsbare systemen had kunnen overnemen. Gebruikers krijgen het advies om te updaten naar iTunes voor Windows 12.10.1, iCloud voor Windows 10.7 of iCloud voor Windows 7.14. De updates voor iCloud en iTunes zijn via de website van Apple te downloaden.

Reacties (2)
08-10-2019, 09:58 door [Account Verwijderd]
Schuddenbuiken!
08-10-2019, 12:32 door [Account Verwijderd]
Door donderslag: Schuddenbuiken!

Schuddebuiken.
En dan blijft het nog een onzinnige bijdrage hier tenzij je verklaart wat er te schuddebuiken valt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.