image

Google betaalt onderzoeker 50.000 dollar voor Chrome-lekken

vrijdag 11 oktober 2019, 14:02 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een beveiligingsonderzoeker 50.000 dollar betaald voor twee kwetsbaarheden in Chrome. Het eerste beveiligingslek dat onderzoeker Guang Gong van securitybedrijf Qihoo 360 rapporteerde maakte het mogelijk om het onderliggende systeem over te nemen.

Alleen het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website of het te zien krijgen van een besmette advertentie zou voldoende zijn geweest. Verdere interactie van de gebruiker was niet vereist. Deze kwetsbaarheid werd in september gepatcht. Destijds was echter niet bekend hoeveel Google de onderzoeker had betaald voor het melden van de kwetsbaarheid. Dat blijkt 30.000 dollar te zijn.

Gisteren verscheen er een nieuwe versie van Chrome waarin ook een door Gong gevonden kwetsbaarheid is verholpen. Via dit beveiligingslek had een aanvaller code binnen de context van de browser kunnen uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder.

Voor dit lek ontving de onderzoeker een beloning van 20.500 dollar. Gong heeft daarmee de hoogste beloningen ontvangen die Google dit jaar voor kwetsbaarheden in Chrome heeft uitgekeerd. Sinds 2010 beloont Google onderzoekers voor het melden van kwetsbaarheden in de browser. Gebruikers krijgen het advies om te updaten naar Chrome versie 77.0.3865.120. Op dit meeste systemen zal dit automatisch gebeuren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.