image

Verdachte achter aanval Ethereumplatform EtherDelta voor rechter

vrijdag 11 oktober 2019, 14:37 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse man die verdacht wordt van de aanval op het Ethereumplatform EtherDelta is gisteren voor de rechter geleid. De man zou in 2017 er in zijn geslaagd om de dns-server van EtherDelta te kapen en zo gebruikers tijdelijk naar een phishingsite door te sturen. EtherDelta is een platform voor het handelen in de cryptovaluta Ethereum.

Volgens de aanklacht wisten de verdachte en zijn handlanger toegang tot het dns-beheerderspaneel te krijgen en konden zo een andere server instellen waar gebruikers naar toe werden doorgestuurd als ze de officiële website van EtherDelta bezochten. Honderden mensen logden op de phishingsite in, waardoor de verdachten hun inloggegevens in handen kregen. Met deze gegevens werd er in totaal 1,4 miljoen dollar aan Ethereum gestolen. Eén van de slachtoffers werd voor 800.000 dollar gedupeerd.

De verdachte werd vorige maand in New York aangehouden. Hij is nu voor vijf verschillende vergrijpen aangeklaagd, die bij elkaar opgeteld een maximale gevangenisstraf van 47 jaar kunnen opleveren en een boete van 3,8 miljoen dollar. De man moet zich volgende maand opnieuw voor de rechter verantwoorden, zo laat het Amerikaanse openbaar ministerie weten.

Reacties (2)
11-10-2019, 15:36 door Anoniem
Met deze gegevens werd er in totaal 1,4 miljoen dollar aan Ethereum gestolen.

een boete van 3,8 miljoen dollar.

Zolang ze hem maar kunnen onderdrukken.
11-10-2019, 19:38 door botbot
Door Anoniem:
Met deze gegevens werd er in totaal 1,4 miljoen dollar aan Ethereum gestolen.

een boete van 3,8 miljoen dollar.

Zolang ze hem maar kunnen onderdrukken.

Onderdrukken? Wie? Je vind dat de crimineel die 3,8 mio boete krijgt onderdrukt wordt? Je zal voor 800.000 het schip in gaan door zo'n mafklapper. Die dan 2 jaar later misschien gepakt wordt. Reken maar dat zo'n crimineel ervoor gezorgt heeft dat er verscheidene mensen in de financiële problemen zijn gekomen waar ze niet meer uit kunnen komen.

Wat had jij dan een schappelijk bedrag gevonden? 1,4 miljoen gejat. Boete 1,4 miljoen? Het is geen klein kind die een koekje uit de trommel heeft gepakt en dan het koekje moet terug geven hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.