Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Weapons of the weak: AI en asymetric Warfare

22-10-2019, 11:58 door Anoniem, 24 reacties
Ik kwam onderstaand artikel van het Brookings instituut tegen :

https://www.brookings.edu/research/weapons-of-the-weak-russia-and-ai-driven-asymmetric-warfare/#cancel


“A people that no longer can believe anything cannot make up its mind. It is deprived not only of its capacity to act but also of its capacity to think and to judge. And with such a people you can then do what you please.”[2] – Hannah Arendt, 1978


Putin’s comment (see above) signaled that, like China and the United States, Russia sees itself engaged in direct geopolitical competition with the world’s great powers, and AI is the currency that Russia is betting on. But, unlike the United States and China, Russia lags behind in research and development on AI and other emerging technologies. Russia’s economy makes up less than 2 percent of global GDP compared to 24 percent for the United States and 15 percent for China, which puts Russia on par with a country like Spain.[3] Despite Putin’s focus on AI, the Russian government has not released a strategy, like China has, on how the country plans to lead in this area.

Men gaat er van uit dat economische zwakkere landen zoals Rusland inzetten op asymetrische oorlogsvoering met ondersteuning van AI. Er wordt geschreven dat Rusland nog geen strategie heeft zoals China (bekend van de gezichtsherkenningen het social credit systeem daar).

Hoe gaat dit ons beinvloeden en wat kunnen wij er tegen doen om geen slachtoffer te worden van hun AI? Waarom geeft onze overheid of veiligheidsdiensten geen informatie over de dreiging (als dit er is) met concrete do's en don'ts op het gebied van cybersecurity en beyond (gebruik smartphone, lijsten met apps die niet betrouwbaar zijn) en er is nog meer te bedenken. Waarom zijn wij zo laks op het adviseren van onze eigen burgers tegen invloeden van andere landen of worden onze mensen ingezet als een honeypot om de trojans en viri van bijvoorbeeld China of Rusland binnen te halen en te bestuderen - de veiligheid van onze burgers daarmee riskerend? Dit is een ethisch vraagstuk.

Nu technisch: hoe zit dit dreigingsbeeld van AI er in de praktijk uit? Moet ik me voorstellen dat het beperkt blijft tot Twitter memes of gaat het dieper? Hoe krijg ik als inwoner van Nederland zekerheid en garantie dat het wel okee zit met mijn veiligheid als ik voldoe aan een paar basiseisen zoals een geupdate smartphone, VPN, goed wachtwoord beleid en passief internetgebruik? Moet ik me zorgen maken dat mijn Netflix geschiedenis ook aan de andere kant wordt doorverkocht? Kan ik nog wel op Ali Express bestellen of waren de berichten hierover angstzaaierij? En hoe beschermt onze overheid en veiligheidsdienst ons tegen deze dreiging? Worden wij wel op de hoogte gebracht of compleet genegeerd? Hoe zit het met de dreiging van eigen bodem, de profilering van SyRi gebaseerd op geconditioneerde en discriminerende AI zoals besproken op security.nl en gisteren eindelijk in Nieuwsuur naar buiten kwam?
Reacties (24)
22-10-2019, 16:44 door Anoniem
Waarom geeft onze overheid of veiligheidsdiensten geen informatie over de dreiging (als dit er is) met concrete do's en don'ts op het gebied van cybersecurity en beyond (gebruik smartphone, lijsten met apps die niet betrouwbaar zijn) en er is nog meer te bedenken.

Dat doen ze wel, maar wellicht dat jij dat niet bijhoudt. Zie bijvoorbeeld de publicaties van het NCSC, maar denk daarnaast ook aan information sharing initiatieven, met verschillende sectoren in ons land. Zoals telecom, energie, ....
22-10-2019, 16:49 door Anoniem
Moet ik me zorgen maken dat mijn Netflix geschiedenis ook aan de andere kant wordt doorverkocht?

Geen idee waarom je dat als dreiging ziet ? Denk je dat Moskou of Beijing geinteresseerd is.... in jouw NetFlix history ?

Dergelijke data zal eerder interessant zijn voor commerciele partijen (advertising). En ja, NetFlix zal dat soort gegevens ongetwijfeld doorverkopen.

Misschien moet je je verdiepen in het concept van een risico analyse....

Kan ik nog wel op Ali Express bestellen of waren de berichten hierover angstzaaierij?

Vanwaar de vraag, welk risico denk je hier te zien ?

En hoe beschermt onze overheid en veiligheidsdienst ons tegen deze dreiging?

Onze overheid en veiligheidsdienst moeten jou beschermen tegen... AliExpress ? Waarom ?

Hoe zit het met de dreiging van eigen bodem, de profilering van SyRi gebaseerd op geconditioneerde en discriminerende AI zoals besproken op security.nl en gisteren eindelijk in Nieuwsuur naar buiten kwam?

Syri zal een grotere dreiging voor je zijn dan China of Rusland. Tenzij je je met gevoelige zaken bezig houdt, welke voor hen relevant zijn natuurlijk. Dan is het een ander verhaal. Ze zoeken gericht naar voor hen relevante informatie. Daar zal jouw boodschappen lijstje bij AliExpress, of je profiel bij Netflix, zeer waarschijnlijk niet toe behoren.
22-10-2019, 17:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Moet ik me zorgen maken dat mijn Netflix geschiedenis ook aan de andere kant wordt doorverkocht?

Geen idee waarom je dat als dreiging ziet ? Denk je dat Moskou of Beijing geinteresseerd is.... in jouw NetFlix history ?

Het zijn dus mensen aan deze kant van de lijn die daar overdreven in geinteresseerd zijn? Ik zag pas al mijn hobbies uitgestald op straat in een soort van "deja vu". Koken is mijn hobbie en overal op weg naar de bushalte laten pannen en potten op straatmeubilair uitgestald. Op de terugweg stonden er ze nog steeds maar stonden er blikjes FANTA naast de pannen op 5 plaatsen terug naar huis. Grappig dacht ik want ik had het de dag ervoor nog over FANTA met een collega. Heel vreemd. Maar dat ligt natuurlijk allemaal aan mij. Of is het de bedoeling dat ik de collega ga verdenken? Die kan het niets geweest zijn maar misschien was mijn telefoon gehacked? Ik houd het maar op puur toeval en dicht mezelf een psychiatrische ziekte toe. Mijn werkgever kan ik niets zeggen want ik werk op een zeer strategische positie in Nederland.


Dergelijke data zal eerder interessant zijn voor commerciele partijen (advertising). En ja, NetFlix zal dat soort gegevens ongetwijfeld doorverkopen.
Kan ik nog wel op Ali Express bestellen of waren de berichten hierover angstzaaierij?

Vanwaar de vraag, welk risico denk je hier te zien ?

Het onzichtbare risico van morgen. Wat zijn de inschattingen? Trudeau krijgt commentaar omdat hij een keer voor Zwarte Piet speelde, vandaag in de Telegraaf werd een vrouw afgebrand omdat ze op een foto stond met een doodskist (misschien was het voor haar een dierbare herinnering van een geliefde, en voor anderen aanstootgevend dus dan is het luguber en taboo -geen rekening houdend met de vrouw). Elke dag weer wat nieuws. De speeltjes die je bij Ali Express koopt kunnen op een dag ook tegen je gebruikt worden want ja zo is de maatschappij geworden... Het is een soort ziekte van psychos die alles afkeuren om zoveel mogelijk disdain in de maatschappij te veroorzaken. Niks mag alles moet. Morgen is alles weer anders. Dus het onzichtbare risico? Waar kun je je aanmelden bij de club die bepaald hoe je moet lopen, kleden en praten? Zeg het maar... ik ben wel aan een nieuwe garderobe toe.

Hoe zit het met de dreiging van eigen bodem, de profilering van SyRi gebaseerd op geconditioneerde en discriminerende AI zoals besproken op security.nl en gisteren eindelijk in Nieuwsuur naar buiten kwam?

Syri zal een grotere dreiging voor je zijn dan China of Rusland. Tenzij je je met gevoelige zaken bezig houdt, welke voor hen relevant zijn natuurlijk. Dan is het een ander verhaal. Ze zoeken gericht naar voor hen relevante informatie. Daar zal jouw boodschappen lijstje bij AliExpress, of je profiel bij Netflix, zeer waarschijnlijk niet toe behoren.[/quote]
Syri is vooral gevaar voor mensen in achterstandswijken... je weet hoe het algoritme werkt ;)
22-10-2019, 19:11 door Anoniem
Is deze AI soms "GOD"?

Een appontwikkelaar maakte eens een gekke opmerking die ik hier niet zal herhalen.
22-10-2019, 20:25 door Anoniem
Ik vermoed dat jij iets te veel USA USA propaganda hebt bekeken....
Daar kun je moeilijk langs as it is everywhere.
zenders zoals de Nos.nl in NL de VRT in BE, NOS.vpro kun je moeilijk nog neutraal noemen.
Siri of jouw Samsung Android device (gevuld met spy-bloatware) zijn inderdaad gevaarlijker voor jouw dan de Russen of eender welke entiteit.
Om nog maar te zwijgen over bedrijven als Google en Facebook die nu onder het gezag staan van de heer Trump.
Google is niet neutraal en geeft jouw doelbewust de verkeerde info.
Je lees nooit over het Maven een project waarin Google killerdrones heeft ontwikkelt voor the NSA
Deze drones were made to kill and they are killing people as we speak in Yemen. Do no evil yeah right leugenaars
Je leest ook nooit dat Google actief heeft gepoogd om allerlei censorships tools te implementeren in China om zo hun been daar binnen te houden. Dit laatste is wel niet gelukt The Chinese Said no . Wij blijven eerlijk en spreken de waarheid
Ik vermoed dat je de afgelopen jaren niet op mars geleefd hebt dus je kent Edward Snowden.
Lees zijn boek eens kijken je daarna nog zo angstig bent van Rusland of China.
China does not care what you watch on netflix same for sie Russian s
Verder zou ik je "Caspian Report" wil aanbevelen. Een geopolitiek kanaal op Youtube of Patreon.
Wil je geen tracking dan kun je hiervoor invidious of Freetube gebruiken

All the best Mad Mike
23-10-2019, 13:49 door Anoniem
Door Anoniem: Moet ik me voorstellen dat het beperkt blijft tot Twitter memes of gaat het dieper?

https://www.youtube.com/watch?v=gLoI9hAX9dw en verder..
23-10-2019, 23:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Moet ik me voorstellen dat het beperkt blijft tot Twitter memes of gaat het dieper?

https://www.youtube.com/watch?v=gLoI9hAX9dw en verder..

Het komt erop neer dat je niet meer kunt vertrouwen op je zintuigen en straks ook op je gedachten want ook daar kunnen ze inkruipen. Met een groepje kun je situaties creeeren in de bus, tram, metro en alle nieuws wordt gemaakt.
24-10-2019, 14:25 door Anoniem
Syri is vooral gevaar voor mensen in achterstandswijken... je weet hoe het algoritme werkt ;)

Je weet helemaal niet de details van de werking van dat algoritme. En postcode is echt niet het enige waar men naar kijkt. Als jij in een niet-achterstandwijk veel meer uitgeeft, dan je verdient, dan kom je waarschijnlijk even snel naar boven. Beetje simplificatie, hoe je het hier brengt ;)

Als jij weet hoe het algoritme werkt, deel dan even de bronnen met ons, waarop je je baseert. De media zal ook erg geinteresseerd zijn in je bronnen.
24-10-2019, 17:44 door Anoniem
Een hele hoop mensen voelen zich geviseerd voelen door het nieuwe internet dat genadeloos alles wat jij doet opslaat om daarna al deze informatie door te verkopen aan onbekenden.
Het geeft onbekenden een hele hoop macht om jouw reputatie volledig om zeep te helpen en dat gebeurt heel vaak.
Geld verdienen is the main goal iedereen profileren is het achterliggende doel
Dat laatste gedachten controle is nog niet voor de komende jaren.
Gelukkig maar. Mijn gedachten krijgen ze niet nooit die controleer ik totdat ik mijn laatste adem uitblaas.
Ik lees vaak het " ze weten alles over je " maar dat is grote onzin.
Google, Facebook Microsoft, The NSA etc etc etc weten niet wat jij doet als je je telefoon en computer uitschakelt.
Ze kennen jouw persoonlijkheid niet en hebben geen idee wat jij denkt doet of waar jij over filosofeert.
Ze kunnen alleen maar profileren met een basisprofiel en speculeren, ongetwijfeld trekken ze heel vaak erg foute conclusies.
Dat is juist het angstaanjagende aan het nieuwe internet, je wordt voortdurend geprofileerd door allerlei shady bedrijven waarvan je nooit precies weet wie het nu is waar je mee te maken hebt.
Via algorythmes maken ze een profiel van iedere persoon die ooit gebruik maakt van deze gratis diensten.
Daarom moet je heel erg oppassen wat je doet online. Wees geen idioot en pas op met wat je online plaatst.
Blijf ver weg van gratis diensten en ga niet online wanneer je dronken bent of onder invloed van drugs of medicatie.
Het internet wordt meer en weer een warzone en wij de normale mensen zijn de casualties.
Ik weet dat ik passief gevolgd omdat ik ooit de pech heb gehad naast een Iraanse ambassade gewoond te hebben in Ierland. Verder had ik vroeger familieleden die aan politiek deden, godzijdank nu niet meer.
Vroeger moest je eerst gekke dingen doen misdaden begaan voordat je kon worden gevolgd.
Tegenwoordig in massa surveillance maatschappij is iedereen een mogelijk target. tis ook veel easier als vroeger
Jjij denkt misschien ik heb niks te verbergen maar jij weet niet wat de mensen in jouw omgeving allemaal doen.
En er moet er maar eentje zijn die over de schreef gaat en ze volgen je

.
24-10-2019, 19:24 door Anoniem
Door Anoniem:
Syri is vooral gevaar voor mensen in achterstandswijken... je weet hoe het algoritme werkt ;)

Je weet helemaal niet de details van de werking van dat algoritme. En postcode is echt niet het enige waar men naar kijkt. Als jij in een niet-achterstandwijk veel meer uitgeeft, dan je verdient, dan kom je waarschijnlijk even snel naar boven. Beetje simplificatie, hoe je het hier brengt ;)

Als jij weet hoe het algoritme werkt, deel dan even de bronnen met ons, waarop je je baseert. De media zal ook erg geinteresseerd zijn in je bronnen.

Ik heb ook geen data.. het werd op TV uitgelegd:

Nieuwsuur niet gezien? Daar werd het uitgelegd dat de algoritmes Getrained zijn op data van probleemwijken, dat waren decennia geleden (waar de data van is) dus vooral etnische minderheden en achterstandswijken.

Door populatie vernieuwing en de economische situatie waarbij gewone werkende Nederlanders tegenwoordig in voormalig achterstandswijken wonen kloppen de voorspellingen niet meer. Bovendien worden allochtonen medelanders door de algoritmes vaker gediscrimineerd.

Als je ergens gewoond hebt en een bepaalde achtergrond hebt dan heb je dus een probleem door associatie. De anti-terreur algoritmes die overheden incl de grote jongens van Alphabet gebruiken om "Twitter policing and predicting" te verkopen zijn ook discriminatoir. Als je geen NSA whitelabel krijgt omdat je verdacht gedraagt of op verkeerde plaatsen komt of onderzoek doet naar deze onderwerpen ben je volgens sommige softwarebedrijfjes een terrorist. Deze bedrijven moeten worden opgespoord en aangeklaagd... zeker na schade. Vele zitten in Israel en verdienen goud met data. Die hebben allerlei civiele controleurs voor zich werken die achter de vermeende targets aangaan.. deze praktijk gaat stoppen met openbaring van informatie als het niet vanzelf stopt.
24-10-2019, 21:07 door Anoniem
" deze praktijk gaat stoppen met openbaring van informatie als het niet vanzelf stopt."
Waarom denk je dat deze bedrijven in Israel zitten ? Zodat ze niet tot onmogelijk vervolgd kunnen worden.
The Chosen People behoren zoiezo tot de meest paranoide inwoners van deze planeet.
Zien overal vijanden gedragen zich extreem agressief en voelen zich verheven boven velen anderen.
Natuurlijk, zij worden langs alle kanten aangevallen en daarom proberen zij pro actief de hele wereld te bespioneren.
Niet te veel zorgen over maken uiteindelijk blijft het toch niet duren daar.
Een leefbaar bestaan daar wordt uiteindelijk onhoudbaar laat ze maar muren bouwen.
Het lange termijn plan daar is onbestaand en de wereldwijde haat tegen hun landje daar groeit elke dag.
Ooit komt er een dag kunnen ze de Palestijnen en anderen toch niet meer tegenhouden.
David en Goliath in motion maar ooit draaien de rollen om zo gaat het altijd met alles.
What goes around comes around also for the Chosen People
25-10-2019, 00:32 door Anoniem
Natuurlijk zullen er slimme dingetjes bedacht blijven worden
achter de heggen van het Weizmann Insituut en in het technologiecentrum van Beer-shava.

Geef ze eens ongelijk daar, als de neuzen allemaal gelijk dezelfde kant op moeten staan,
kun je vaak niet anders.

Het is vanouds de natie van de grote "choochems" (d.w.z. geleerden).
Iets dat al begon voor de beroemde rekenmeesters uit de tijd van het Alhambra.

Naast zelfbescherming geeft men de wereld ook zeer veel op het gebied van beveiliging.
Het is het land o.a. van ontwerper, Nir Sofer, met zijn vele superfijne Windows tooltjes.
Zijn DNS Query Sniffer loopt op het ogenblik onder deze browser sessie. Toppie.

Maar er zijn ook zeer uitgekookte entrepreneurs, zoals de man van de heriditairy DNA website.
Dat is dan ook vaak niet anders dan elders. Goed en kwaad zijn naasteen geschapen.

Maar toch is Erets Israel alles bij elkaar maar een gewoon land, alleen wel met een hele bijzondere geschiedenis.

J.O.
25-10-2019, 12:21 door Anoniem
@ anoniem van 21:07, gisteren

In het politieke klimaat van heden kun je in dit land, dat ik soms niet meer als het mijne ervaar,
een dergelijke reactie kwijt. Ben je daar misschien trots op?

Ook gaat hetzelfde een keer gelden ook voor de mensen, die deze rollen graag om willen zien gedraaid.
Daarbij de zachtaardigen en die van goede wil niet te na gesproken. Haat verteert harder dan je denkt.

Je kunt gewone mensen, niet kwalijk nemen wat zogenaamde uitverkorenen hebben gedaan.
Kijk wat twee valse Messiassen hebben aangericht in deze wereld.

Abraham trok eruit weg en anderen wilden er later terugkeren. Ook de naam Tel Aviv stamt uit Babylon.
Deze valse Bavli profeten verwekken nog steeds veel ellende op de wereld, vooral vanuit de USA en de City.

Ik ben trots op Israel en ik ben even oud als de staat. We houden hoop, dat het ooit allemaal goed komt.

J.O.
25-10-2019, 16:43 door Anoniem
Het wordt tijd dat Israel zijn eigen zaken eerst op orde zet i.p.v. op stenen gooiende pubers te schieten.

Die info die ze van de NSA krijgen wordt zeker niet misbruikt voor snel geld in oorlogen waar wij in Europa het dupe van worden?

De NSA mag de eigen toko ook eerst wat beter inregelen wat mij betreft.

Ik tenminste nog waar ik over praat in tegenstelling tot de "medewerkers".
26-10-2019, 08:35 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 26-10-2019, 08:36
Door Anoniem: @ anoniem van 21:07, gisteren
...
Abraham trok eruit weg en anderen wilden er later terugkeren. Ook de naam Tel Aviv stamt uit Babylon.
Deze valse Bavli profeten verwekken nog steeds veel ellende op de wereld, vooral vanuit de USA en de City.

Ik ben trots op Israel en ik ben even oud als de staat. We houden hoop, dat het ooit allemaal goed komt.

J.O.

Het grote gevaar in onze moderne tijd komt van overblijfselen uit vervlogen, meer primitieve tijden. Met name 'religie' - is er nu nog steeds geen pilletje voor deze geestelijke afwijking? - blijft in allerlei varianten haar gestoorde barbaarse kop opsteken. Christendom, islam, jodendom, etc., et is allemaal een pot nat dus pogingen van de ene religie om de andere de zware piet toe te spelen snijden geen hout.
26-10-2019, 12:48 door Anoniem
Het had buiten de discussie kunnen blijven als anoniem van 24:10 van 21:07 het onderwerp niet geintroduceerd had.

Religie en politiek in AI en cyberwarfare vormen immer de twee grote no-no's.

Daemon vindt het jammer dat er nog geen pilletje voor is, maar misschien moeten de aanhangers van een bepaalde voetbalclub dan ook aan een pilletje of de aanhangers van een doorgeschoten "braafste jongetje uit de EU-klas stikstof-"geloof" "dat ook maar krijgen. Zo lang ze regeren als ware het doorgesnovenen zal het wel niet veel beter worden.

Alle wetenschap wordt trouwens geloof als er een nieuwere waarheid wordt vastgesteld. Het meest achterlijke is eigen "neuswijsheid", niet openstaan voor anderen en het nergens aan twijfelen.

Nog erger zijn de bestrijders vanwege een achterliggende agenda of die zich voor een bepaald karretje laten spannen, de demonstranten die niet weten waartegen ze protesteren, maar wel de 400 euro per dag opstrijken, die ze van een of andere denktank toegeschoven krijgen. Die vind ik nog lager en verwerpelijker dan gelovigen en enthousiastelingen. Voetbal kan ook een geloof zijn. Waarom komt de eigen heemkunde zo onder druk te staan, met pepernoot en pinda, zelfs de patat verdwijnt al snel vooral uit het Rotterdamse straatbeeld.

Was Tesla in zijn rekenkunde ook niet bezig met een bepaald geloof, toen hij 3-6-9 als getallen een hogere rol toebedeelde dan 0-1-2-4-5-7-8 en altijd op zoek was naar combinaties van die drie? Het (bij)geloof stamt uit ons reptielenbrein, we kunnen niet zonder. Als we straks in een soort agnostische Mad Max wereld moeten leven, is het ook weer niet goed.

Zonder bijzondere mensen kwam de wereld geen stap vooruit, bedenk dat ook maar eens.
En dat geldt voor alle negatievelingen.

Jodocus Oyevaer
26-10-2019, 17:17 door Anoniem
Door Anoniem: Jij denkt misschien ik heb niks te verbergen maar jij weet niet wat de mensen in jouw omgeving allemaal doen.
En er hoeft er maar eentje te zijn die over de schreef gaat en ze volgen je.

Dus als een ander over de schreef gaat dan gaan ze mij volgen? Ik snap daar de logica niet van. Verder heb ik ook geen idee wie "ze" zijn.
26-10-2019, 18:23 door Anoniem
Door Anoniem: " deze praktijk gaat stoppen met openbaring van informatie als het niet vanzelf stopt."
Waarom denk je dat deze bedrijven in Israel zitten ? Zodat ze niet tot onmogelijk vervolgd kunnen worden.
The Chosen People behoren zoiezo tot de meest paranoide inwoners van deze planeet.
Zien overal vijanden gedragen zich extreem agressief en voelen zich verheven boven velen anderen.
Natuurlijk, zij worden langs alle kanten aangevallen en daarom proberen zij pro actief de hele wereld te bespioneren.
Niet te veel zorgen over maken uiteindelijk blijft het toch niet duren daar.
Een leefbaar bestaan daar wordt uiteindelijk onhoudbaar laat ze maar muren bouwen.
Het lange termijn plan daar is onbestaand en de wereldwijde haat tegen hun landje daar groeit elke dag.
Ooit komt er een dag kunnen ze de Palestijnen en anderen toch niet meer tegenhouden.
David en Goliath in motion maar ooit draaien de rollen om zo gaat het altijd met alles.
What goes around comes around also for the Chosen People

Bespeur ik op deze site een verkapt anti-semitisme? Ze hebben niet eens controle over de Palestijnen laat staan de hele wereld. Zelfs de Gaza strook is hyperconnected met honderden en honderden tunnels waar alles wordt doorgevoerd...

Let op wat ik je zeg. Er worden mensen opgestookt hier in Europa en Nederland om de joden en andere illustere clubjes te schuld te geven van een groep rechts-extremisten (met christelijke affiniteit) doet. Die spionage dus.

In Israel zijn die vertegenwoordigd in de Knesset en dit zijn de echte zionisten die ironisch genoeg een hekel hebben aan joden (en moslims) en alles op de linkerflank politiek. Die verdienen GOUD met spionage en datahandel terwijl "kaalkopjes" en "stoere beveiligers" voor ze het smerige werk opknappen. Je vindt ze hier in Nederland op vecht- en schietscholen. Daar zitten ook mensen met topbanen bij. Dus hou aub op met "het zijn de chosen people" want die zijn marginaal aanwezig in Europa en zelfs in Israel zijn ze meer met hun geloof bezig... de orthodox gelovigen hebben geen tijd voor zaken doen in de datahandel... wat een onzin allemaal.

Het gevaar is dat steeds meer Nederlanders dit geloven. De schuldige groep is degene die met het vingertje wijst naar "de joden". Niet goed ingelicht want zelfs Putin heeft al publiekelijk gezegd dat dit een achterlijke gedachtegang is.

Het is waar dat Israel veel top IT bedrijven heeft, sommige de beste ter wereld in hun vakgebied. Security is hun ding natuurlijk want dat is met de paplepel ingegoten (de dreiging van buitenaf). Die jongens die bij Unit 8200 hebben gewerkt willen allemaal een eigen bedrijf starten want ze zien dat iedereen daarmee groot geld verdient... en je zult er geen orthodoxen tussen vinden maar gehaaide op geld gerichtte seculiere jeugd... voor wie een anti-Israel of anti-jood houding door buitenstaanders weer gecapitaliseerd kan worden in miljoenen shekels. Laten we ze vooral geen voer geven en zelf centen verdienen.
26-10-2019, 18:27 door Anoniem
Door Anoniem: Het had buiten de discussie kunnen blijven als anoniem van 24:10 van 21:07 het onderwerp niet geintroduceerd had.

Was Tesla in zijn rekenkunde ook niet bezig met een bepaald geloof, toen hij 3-6-9 als getallen een hogere rol toebedeelde dan 0-1-2-4-5-7-8 en altijd op zoek was naar combinaties van die drie? Het (bij)geloof stamt uit ons reptielenbrein, we kunnen niet zonder. Als we straks in een soort agnostische Mad Max wereld moeten leven, is het ook weer niet goed.

Jodocus Oyevaer

Tesla had gewoon last van wanen in combinatie met paranoide en OCD (obsessief compulsive disorder). Mensen die op een zebrapad alleen op de zwarte vlakken lopen en dat 3x moeten herhalen. Daarbij was hij ook nog ernstig bijgelovig.

Het zou me niet verbazen als Edison hem wat in het eten heeft gegooid na de patentruzies. Het ging immers om geld.
27-10-2019, 01:39 door Anoniem
Maar wat al je nu de vinger niet eens echt op de zere plek kan leggen.
We kregen het recentelijk in het nieuws met de frauduleuze advertentie-content zogenaamd via BN-ers,
waar Facebook echt beloofd mee aan de gang te gaan om tegen te gaan, maar wel heel erg veel aan verdient.

Het bewijst weer het enorme belang van een goede advertentie- en script-blokker in de browser (uBlock Origin & uMatrix).

Ook zou het goed zijn als Facebook verantwoordelijk gehouden zal worden voor de content,
die het verspreid, dus direct aanspreekbaar op malware.

Maar dat zal wel weer niet gebeuren. Daar schrikken de toezichthouders voor terug.
Teruggehouden door diensten en overheden, die al te veel van Facebook profiteren
om ze echt het vuur na aan de schenen te leggen, want dan komt Facebook's core-business echt in gevaar.
En bepaalde partijen willen dat echt niet laten gebeuren.

Zullen we nog een omslag beleven, als echt het punt is aangebroken waar de wal het Internet-schip gaat keren
en hoe ver is dat weg? Zijn de "weak" echt machteloos of kan het ineens zo maar over zijn met de machtige
corporaties?

De machtshebbers zagen het ook ten tijde van de Franse en de Russische Revolutie helemaal niet aankomen.

#sockpuppet
27-10-2019, 09:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het had buiten de discussie kunnen blijven als anoniem van 24:10 van 21:07 het onderwerp niet geintroduceerd had.

Was Tesla in zijn rekenkunde ook niet bezig met een bepaald geloof, toen hij 3-6-9 als getallen een hogere rol toebedeelde dan 0-1-2-4-5-7-8 en altijd op zoek was naar combinaties van die drie? Het (bij)geloof stamt uit ons reptielenbrein, we kunnen niet zonder. Als we straks in een soort agnostische Mad Max wereld moeten leven, is het ook weer niet goed.

Jodocus Oyevaer

Tesla had gewoon last van wanen in combinatie met paranoide en OCD (obsessief compulsive disorder). Mensen die op een zebrapad alleen op de zwarte vlakken lopen en dat 3x moeten herhalen. Daarbij was hij ook nog ernstig bijgelovig.

Het zou me niet verbazen als Edison hem wat in het eten heeft gegooid na de patentruzies. Het ging immers om geld.

Dit natuurlijk. Alle 3-6-9 praat is vulling voor Youtube (een Alphabet company) wat leeft van de conspiracy verhalen en recentelijk een opmars van spirituele artistieke talentjes. Zolang je maar geen videos over echte activiteiten online zet mag alles (spirituele onzin, onzin videos, wetenschappelijke videos en op bullshit gebaseerde conspiracy verhalen - alles behalve waarheid natuurlijk; de wetenschappelijke kanalen zijn mediocre maar zoiets kun je moeilijk bannen van een "entertainment platform"). De echte diepgang is zoek op internet. Steeds meer politieke kanalen verdwijnen op de rechterflank omdat het platform zelf politiek links is. En als er ergens teveel waarheid wordt gepost of de politieke hang naar de verkeerde kant gaat dan blazen ze het vanzelf wel op als ze een platform niet kunnen uitkopen. Maar hier komt Tesla 3-6-9 vandaan, het is een Youtube hype geweest de laatste jaren. Ter vermaak of afleiding om je niet te focussen op echte informatie. Een OCD'er of bullshit artist nalopen of een "influencer" is een soort van psychopolitiek wat bedreven wordt in tijden dat de televisie programmering steeds meer aan kijkers verliest. Programmering... interessant woord. Kijk je rond zie je dat de wereld chaotischer is door fakenews op internet. De TV programmas zijn dan ook programmas om mensen te programmeren in de programmeertalen Nederlands of Engels... iedereen heeft nu gezien wat er gebeurt als dat wegvalt, als mensen hun programmering van onbetrouwbare bronnen gaan halen. Men is nog niet in staat zichzelf te programmeren... dus in zekere zin heeft de psychopoliticus en het establishment gelijk over de 'domheid' van de mens (links en rechts zijn het daar over eens want zij gebruiken precies dezelfde mediatools en technieken). Ondertussen wordt in hun onderlinge strijd het internet compleet uitgehold tot een slappe versie van hersenloze entertainment waarbij foute info en "programmering" een serieus risico is voor de democratie. Dan heb je nog het groeiende aantal mensen die geen nieuws meer ophalen van TV of Radio of zelfs internet kranten met nu de paywalls en hun vertier (want door de ellende overal zit men de hele dag achter een schermpje...) van het net halen... met name Youtube, waar de grootste rommel en aluhoedjes disinfo wordt binnengehaald... slecht voor de volksgezondheid en zo is de cirkel weer rond... Maar Alphabet vaart er wel bij. Kwaliteit wordt niet beloont en kwaliteit van de verkeerde kant wordt gebanned. Vroeg of laat moeten ze toch meer gaan huishouden op Youtube (als je ziet hoeveel reklame er nu is t.o.v. de afgelopen jaren weet je dat het platform zijn beste tijd voorbij is). Genoeg ranting over Youtube, Google etc.. Dit is een aflopende zaak dat zichzelf de afgrond in regelt.

De vraag blijft onbeantwoord wie die trollen zijn die ook op deze site triggerwoord spelletjes spelen, vaak met een kort topic.. Ja het is koude oorlog en hoe meer mensen het zien hoe beter. Het zijn van die groepjes kinders die de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Het voordeel is dat ik ze in mijn jaren altijd heb zien komen en gaan en negeren is de beste optie want een lang leven is ze niet beschoren. Wellicht dat de tegenpartij of iemand met een betere inlichtingenpositie mij eens kan opzoeken. Ik verberg me niet en ben gewoon beschikbaar voor wie er ook last van heeft...
Het is niet de bedoeling dat een paar reddoxers ook actief zijn om de goede naam van een of meerdere users aan te tastten, karaktermoord doen of het forum besmeuren en een verkeerde naam geven want hier wordt wel door het Rijk geadverteerd. Het lijkt me daarom uitgesloten dat die reddoxers van hetzelfde Rijk (de diensten) zijn maar eerder een groepje criminelen die gedwongen bijklussen met als enig vertier het snatchen van negatieve emoties van gewone participanten. Wie ze moeten hebben zijn meestal degenen die zich uitspreken tegen het linkse establishment maar het kan net zo goed zijn dat de trollen (CIA of Rus laat ik in het midden) van rechts komen om een ander de schuld te geven.
27-10-2019, 09:57 door Anoniem
Wat betreft mijn vorige post een aanvullnig. Google maakt zeker mooie producten maar over het management van hun contentplatformen ben ik niet echt happy. De andere kant (oosten, hallo Moskou) is al maanden bezig met het leveren van alleen maar kritiek op Google- schijnbaar een bedreiging voor ze. Zij hebben voorheen LibreOffice gepromoot in een RT documentaire over de EU dat met wurgcontracten vast zit aan Microsoft - en clouds- en iedereen weet dat een ODT bestand schoner is dan een DOCX en minder vatbaar voor virussen. Tot zover de enige zinvolle contributie van "de Russians". Wat hun Google bashing betreft, wat kunnen we daar nu van denken? Ik zou zelf bijna voorstellen om zelf een beter platform te bouwen. Kom eens met een alternatief dan alleen kritiek? Of willen ze aan die kant soms dat in het hypothetische en totaal absurde geval dat mensen inderdaad van Gmail enz afgaan we terugvallen op Yahoo en Hotmail? Waar zijn de bijdragen los van een promotieverhaal over Libreoffice voor de EU (met de bijbedoeling om de EU uit de US influx te trekken) - en technisch gezien (dus EU security) had de Russische prop zender een heel goed punt wat betreft ODT vs DOCX. Maar een opensource alternatief promoten t.o.v. een commercieel capitalistisch bedrijf ala Microsoft is echt geen investering in kennis of in vooruitgang. De software was immers al geschreven - door de community. Het is die community die deze initiatieven moet promoten en het is de Europese Unie die dit zou moeten oppakken (als ik naar Brussel kon had ik me zelf wel een weg gebaand in de wereld van de technocraten t.b.v. lobbyen op IT gebied) en ik vind dat de EU hier een behoorlijke steek laat vallen. Mogelijk is er sprake van dwang door de machthebbers in de VS wat de reden is dat ik niet in Brussel kom ;)

Ik ben iemand die op alles kritiek heeft hoor. Kijk naar de Russen die Google bashen. Hun alternatief is Yandex en mail.ru. Het is niet echt vriendelijk voor niet-Russen want voor captchas moet je een Cyrillisch toetsenbord hebben en de knoppen voor de switch naar Engels zijn ook even zoeken als je die sites niet kent. Totaal geen volwaardig alternatief wat jammer is omdat ik denk dat je op Yandex misschien dingen kunt vinden die op Google verborgen zijn en vice versa. Kritiek leveren is zo makkelijk... kijk maar naar mijn bijdrage hier! Maar wat heb ik werkelijk bijgedragen? Heb ik een bedrijf gestart om een betere dienst aan te bieden? Nee... schijnbaar verwacht ook ik dat anderen voor me gaan codekloppen voor een open en vrij internet hier in het Westen. Zucht.


@ Vandaag, 01:39 door Anoniem
Niet alleen de Franse en Russische revolutie (waar genoeg mensen van op de hoogte waren, immers zij stonden al in grote getalen klaar om toe te slaan en misschien was 'de macht' ook wel gewaarschuwd maar luisterden ze niet...) ook in Nazi Duitsland wist men 10 jaar van te voren dat er oorlog zou komen. Hier in Nederland waren er genoeg op de hoogte en dat ging niet via achterkanalen maar via de krant en straatpraat. Een open geheim dus. De "transporten" daar wisten ook genoeg mensen van ook hier in Nederland. In de zuidelijke provincies (katholiek) heulden veel politieagenten / douaniers met de Duitsers - en de NSB floreerde in de grensprovincies DRENTHE en Limburg - mogelijk een karaktertrek van de 'Holland vreemde provincies' (neem de strijd tussen Brabant en het Rijk, toen Bende van Oss, en dit "cultuurconflict" speelt nog steeds zoals wekelijks te lezen in het nieuws). Met al die voorkennis (en het cliche "geschiedenis herhaalt zich") zou je zeggen dat de Duitsers in 1930-1940 anders zouden reageren. Maar ze deden op een gegeven moment mee of zwegen en zeiden achteraf "ja we hadden het niet geweten" (van de transporten). Je reinste onzin natuurlijk. De Nuremberg trials waren vooral show want de echte SSers zaten (20.000) allang voor de OSS in Latijns Amerika en het andere deel voor de USSR in Moscow. Adenhauwer had geen ongelijk een standpunt in te nemen tegen de Nuremberg trials al was het om een wat andere reden.

Als je je een avondje verveelt kijk eens naar de film over de Bende van Oss geregiseerd door André van Duren. Dat is een opsteker. Het is interessant om zo'n avondje film te combineren met een andere opsteker: De Bende van Nijvel.
31-10-2019, 20:20 door Anoniem
Het grote probleem is heel simpel
het is niet OK is wat deze bedrijven doen
Heel de wereld zou zo denken mochten zij weten wat er daadwerkelijk gebeurt.
Maakt ook niet uit waar ter wereld deze bedrijven zich bevinden welke religie deze mensen aanhangen.
Feit is dat het mensen zijn zonder enige vorm van moraal
zonder enige vorm van opvoeding ..zonder enige vorm van codex
Tuurlijk Bashen de Russen Google dat is een Amerikaans product en via PRISM komt alle Google data tot bij de NSA.
Omgekeerd willen de Amerikanen ook geen russische spyware is toch heel logisch ...
01-11-2019, 16:52 door Anoniem
Door Anoniem: Het grote probleem is heel simpel
het is niet OK is wat deze bedrijven doen
Heel de wereld zou zo denken mochten zij weten wat er daadwerkelijk gebeurt.
Maakt ook niet uit waar ter wereld deze bedrijven zich bevinden welke religie deze mensen aanhangen.
Feit is dat het mensen zijn zonder enige vorm van moraal
zonder enige vorm van opvoeding ..zonder enige vorm van codex
Tuurlijk Bashen de Russen Google dat is een Amerikaans product en via PRISM komt alle Google data tot bij de NSA.
Omgekeerd willen de Amerikanen ook geen russische spyware is toch heel logisch ...

Uiteindelijk draait de verzamelwoede van de grootmachten en bedrijven niet om macht alleen maar controle. Men wil niet weten wat je doet, ook al ben je een tiener en niet interessant... het gaat erom wat ze van je kunnen maken in een totaal maakbare samenleving die virtueel synthetized aangestuurd zal worden. De aluhoedjes met hun mindcontrol gaan gelijk krijgen. Je hebt nu al teams die Starwars spelen in een onzichtbare oorlog in de straten en elkaar volgen met behulp van apps en sensornetwerken waarbij 1 team leden van een ander team uitschakelen en andersom. Dat is nog maar een spelletje. De inlichtingendiensten hebben het nakijken en vragen zich af waar al die aanslagen vandaan komen en zijn zelf in de grip van de spelletjesmensen die de diensten gebruiken voor hun eigen informatieposities. Iedereen is een target en er staan meer mensen op dodenlijsten dan je denkt. Een database dumpje en die dodenlijsten worden aangevuld.. zo moet je dus overleven in de moderne wereld. Vergeet even over prism (oud) al al die oude technologie die jullie nu gebruiken en software die "bleeding edge" is maar gewoon gecontroleerde FOSS die geen impact heeft op de diepere lage van de tech waar je niks over zult vinden op internet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.