image

Onderzoeker ontvangt 200.000 dollar voor aanval op Pixel-telefoon

vrijdag 22 november 2019, 11:02 door Redactie, 3 reacties

Beveiligingsonderzoeker Guang Gong van securitybedrijf Qihoo 360 heeft 200.000 dollar van Google ontvangen voor een aanval waardoor het mogelijk was om Pixel 3-telefoons op afstand over te nemen en de onderzoeker claimt vandaag een nieuwe Pixel-aanval te hebben ontwikkeld.

Gong ontwikkelde eerder dit jaar een "1-click" aanval die verschillende kwetsbaarheden in Android en Chrome in één exploit combineerde en 'remote code execution' mogelijk maakte. Bij een 1-click aanval is, zoals de naam al doet vermoeden, één click van de gebruiker vereist. De onderzoeker meldde het probleem bij Google, dat Gong in totaal 201.337 dollar voor zijn bugmelding uitkeerde. Het is de hoogste beloning die het techbedrijf ooit voor één exploit heeft uitgekeerd. De beveiligingslekken die voor de Pixel 3-exploit werden gebruikt zijn inmiddels door Google gepatcht.

Het is niet de eerste keer dat Gong erin slaagt om een Pixel-telefoon te compromitteren. Vorig jaar lukt het de onderzoeker ook al eens. Destijds ontving hij van Google 112.500 dollar. En het lijkt erop dat Google opnieuw de portemonnee kan trekken. Vandaag meldt Gong op Twitter dat hij een nieuwe reeks kwetsbaarheden heeft gevonden waardoor het mogelijk is om een volledig gepatchte Pixel-telefoon op afstand over te nemen. Details worden echter pas op een later moment bekendgemaakt.

Image

Reacties (3)
23-11-2019, 17:56 door Anoniem
In Israel zouden ze dit stiekem voor hun zelf houden om corrupte overheden Pegasus te laten installeren. Het draait allemaal om centjes, centjes en centjes.
25-11-2019, 09:07 door Anoniem
Door Anoniem: In Israel zouden ze dit stiekem voor hun zelf houden om corrupte overheden Pegasus te laten installeren. Het draait allemaal om centjes, centjes en centjes.

Dat zou overal kunnen gebeuren, vreemd dat u een specifieke land benoemd.
26-11-2019, 15:16 door Anoniem
Dat zou overal kunnen gebeuren, vreemd dat u een specifieke land benoemd.

Ha ha...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.