image

Brit krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf voor afpersen Apple

zondag 22 december 2019, 08:14 door Redactie, 3 reacties

Een 22-jarige Britse man die Apple probeerde af te persen is in Engeland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, een taakstraf van 300 uur en zes maanden huisarrest. De Brit dreigde 319 miljoen iCloud-accounts te resetten en gegevens van gebruikers openbaar te maken.

Op 12 maart 2017 stuurde de Brit een e-mail naar Apple dat hij toegang tot iCloud-accounts had en dreigde die te zullen verkopen. Om dit te voorkomen moest Apple 75.000 dollar in cryptovaluta of iTunes-cadeaukaarten betalen. Een week later filmde de Brit zichzelf waarbij hij op twee willekeurige iCloud-accounts inlogde.

De man plaatste de video op YouTube en stuurde Apple en verschillende mediaorganisaties een link naar de video. Twee dagen later verhoogde de Brit zijn bedrag naar 100.000 dollar en dreigde 319 miljoen iCloud-accounts te zullen resetten. Nog geen tien dagen later werd de man in zijn woning in Londen aangehouden.

Uit onderzoek van Apple en het Britse National Crime Agency (NCA) bleek dat de netwerken van het techbedrijf niet waren gecompromitteerd. De inloggegevens waarover de Brit beschikte waren afkomstig van datalekken bij andere bedrijven en websites en zouden volgens het NCA grotendeels niet meer werken. Begin deze maand bekende de man schuldig te zijn aan afpersen.

Reacties (3)
22-12-2019, 13:56 door Anoniem
Hoe had'ie gedacht dat dat zou aflopen? Leuk detail ook, iTunes-cadeaukaarten zijn van apple; proberen apple je daarin te laten betalen is zoiets als proberen een bank af te persen en betaald willen worden door de bank een cheque op zichzelf te laten schrijven. Oftewel, klinkt ernstig kansloos.
22-12-2019, 20:12 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe had'ie gedacht dat dat zou aflopen? Leuk detail ook, iTunes-cadeaukaarten zijn van apple; proberen apple je daarin te laten betalen is zoiets als proberen een bank af te persen en betaald willen worden door de bank een cheque op zichzelf te laten schrijven. Oftewel, klinkt ernstig kansloos.

Wat denk je zelf?
Of hij ging inderdaad erg in zichzelf geloven, of Apple was zelf wel erg onzeker dat ze die $75,000 in crypto-currency of $100 iTunes cadeaukaarten überhaupt niet terug krijgt.

Aangezien hij beweerde dat ie toegang tot een enorme hoeveelheid cache gegevens van iCloud en andere Apple diensten had lijkt me dat sowieso een relatief kwetsbaar onderdeel van Apple systemen.
Of de caches op Apple apparaten zo kwetsbaar zijn dat iedere Apple gebruiker willekeurig de sjaak kan zijn lijkt me de hamvraag.
22-12-2019, 21:00 door Anoniem
Hoe dacht de man zijn identiteit forever verborgen te houden? Was het een (ex-)it-er, met bijhorende kennis van zaken? Gezien de aard van deze post hebben we hier te maken met een stereotype Brit, voorzien van Pint, VPN en laptop. Toch?
Jammer dat details ontbreken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.