image

Brazilië geeft Facebook boete voor delen van gebruikersdata

dinsdag 31 december 2019, 10:03 door Redactie, 4 reacties

Het Braziliaanse ministerie van Justitie heeft Facebook een boete van omgerekend 1,5 miljoen euro opgelegd voor het onrechtmatig delen van gebruikersdata. Het onderzoek werd ingesteld vanwege het dataschandaal rond Cambridge Analytica. Gegevens van 443.000 Braziliaanse Facebookgebruikers zijn door ontwikkelaars van de app "thisisyourdigitallife" voor dubieuze doeleinden misbruikt, aldus het ministerie.

Het ministerie stelt dat door het gehanteerde toestemmingsmodel, waarbij data standaard werd gedeeld, bedrijven veel voorzichtiger hadden moeten zijn. Daarnaast zijn door dit model ook veel meer gegevens gedeeld dan wanneer gebruikers hier toestemming voor hadden moeten geven, aldus het ministerie. Daarnaast werden gebruikers niet goed geïnformeerd over de standaard privacyinstellingen en de gegevens van vrienden die hierdoor konden worden gedeeld. Facebook heeft tien dagen de tijd om bezwaar tegen de boete te maken. Het boetebedrag moet binnen dertig dagen zijn betaald.

Reacties (4)
31-12-2019, 10:26 door DLans
Dus een boete van ~ 3,4 euro per gebruiker. Dat zal ze leren!
31-12-2019, 10:53 door Anoniem
Eh... Had dat niet 1.5 miljard moeten zijn? Dat ministerie heeft wat nullen te weinig ingetikt hoor!
31-12-2019, 11:05 door Anoniem
Daar doe je dus facebook, een "forerunner" in de globalistische cultuurovername van vooral onze oude en nieuwe continentale cultuur (Europa en de Nieuwe Wereld) weinig pijn mee en dwingt hen ook niet op een andere koers.
Toch goed van dit land, ze doen in ieder geval al meer als Ierland hier.

Ik kan maar niet begrijpen en het moet me ook van het hart, zo vlak voor de jaarwisseling, waarom we allen zo gedwee ons van onze eigen cultuur laten ontdoen. Niets kan meer leuk zijn, geen oliebollen, want frituurvet vervuilt, geen balletje gehakt, want we moeten over op vegan, geen vuurwerk anders dan georganiseerd door de overheid.

Zelfs onze eigen taal komt onder druk te staan. Iedereen moet aan het globale Engels. Een in hart en nieren Nederlander
kan zich in die taal nooit zo volledig uitdrukken als de native speaker uit bijvoorbeeld Hertfordshire, die met "little old me" iets bedoelt, dat zelfs andere Engelsen veelal niet vatten. Net zo goed als de rest van Nederland niet begrijpt wat ik rond Dordt met "kreeuwen" (kindergeschrei) bedoel en wat "mezikken" zijn (steekmuggen). Hou je regenboogkleuren van je taal toch voor je zelf en laat het niet vernietigen door een globalistisch monster, dat zonder tegenacties, dit binnen zo'n 100 jaar na WO II echt voor elkaar krijgen zal. Het is al 5 over twaalf. . Dat is de NWO droom, waar ik niet warm voor loop. Koester je eigen taal, want een vreemde goed verwerven duurt minimaal drie generaties.

Wat heeft dat nu met facebook en Whatsapp te maken, denkt u. Veel, want deze globalistische spelers helpen mee in het dommer maken van de massa's met twee duimen op een schermpje. Wel eens toetsen begrijpend lezen afgenomen?
Wel eens gezien hoeveel studenten met bijzondere omstandigheden examen doen (dyslexie en dyscalculie).
We zijn nog niet op het niveau van Frankrijk is de hoofdstad van Parijs, maar met een Engeslsprekende Franse president scheelt dat al niet te veel.

Goed 2020 en ga vooral weer wat lezen in welke rijke taal; dan ook uit ons rijke continent.

Jodocus Oyevaer
01-01-2020, 23:55 door Anoniem
Als eerst de beste wensen en een fijn en voorspoedig nieuw jaar!

@Jodocus Oyevaer: Heel mooi verwoord! Ik ben het geheel met u eens.

Het lijkt wel of de mensheid involueert i.p.v. evolueert. Ik zie het bij mijn eigen kinderen, collega's. Alles wordt voorgekauwd, luisterboeken, filmpjes.... korte berichtjes, korte concentratieboog, een normale ronde klok vinden ze al moeilijk om af te lezen. Met name te danken aan "smart phones", facebook, google e.d. maar zeker ook het huidige onderwijs die basisvaardigheden verwaarloosd en voorrang geeft aan allerlei maatschaplijke onzinlessen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.