image

Ransomware-aanval kostte New Orleans al 7 miljoen dollar

maandag 20 januari 2020, 15:38 door Redactie, 4 reacties

Een infectie door ransomware afgelopen december heeft de Amerikaanse stad New Orleans al meer dan 7 miljoen dollar gekost en het bedrag zal verder oplopen, zo heeft burgemeester Latoya Cantrell laten weten. De stad verwacht dat het nog zes tot acht maanden zal duren voordat alle systemen zijn hersteld.

Na ontdekking van de ransomware kregen ambtenaren de opdracht om hun computers van het netwerk los te koppelen. Uit voorzorg werd ook besloten om de servers uit te schakelen. Doordat de systemen offline waren werden zaken met burgers via telefoon en pen en papier afgehandeld. Het herstel van de aanval blijkt een kostbare operatie. De stad heeft inmiddels meer dan 7 miljoen dollar uitgegeven aan onderzoek, opschonen van systemen en aanschaf van nieuwe apparatuur.

"Het opschonen van meer dan 3400 computers was noodzakelijk voor het herstel. We beseften ook dat we sommige van die computers niet meer zouden kunnen gebruiken. We bouwen een sterker cybersecurityplatform en op dat nieuwe platform zullen sommige antieke apparaten niet meer werken", aldus Kim LaGrue, cio van New Orleans, tegenover FOX8. Vanwege de infectie hebben inwoners van de stad uitstel gekregen voor het betalen van hun onroerendgoedbelasting. Hoeveel de totale schade zal bedragen is nog onbekend, maar de stad stelt dat het drie miljoen dollar van de cyberverzekering terugkrijgt die het had afgesloten voordat de aanval plaatsvond.

Image

Reacties (4)
20-01-2020, 17:36 door karma4
Achterstallig onderhoud is geen schade door de hack al is er op dat moment van een hack wel de noodzaak om er wat aan te doen.
Helaas worden die bedragen nooit genoemd. Is dat het verschil wat de verzekering vergoed en de rest. Dan krijgen we een idee waarover het dan gaat.
20-01-2020, 22:34 door souplost
Het gaat goed in het Windows eco systeem. Op naar het volgende incident.
21-01-2020, 01:26 door Anoniem
Eens met karma, dit zien we vaak als er grote bedragen genoemd worden in het nieuws. Het is daardoor moeilijk te zien of men door wanbeheer meer kwijt is dan aan regulier ondrhoud en preventie.

Men praat hier al weer over antieke systemen die dus nooit vervangen waren en wellicht zelfs patient 0 voor de ransomware kon zijn.
21-01-2020, 18:16 door Anoniem
ICT is duur. Vooral als je het goed wilt doen.
Of als je het niet goed gedaan hebt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.