image

"Dell gaat RSA Security voor 2 miljard dollar aan STG verkopen"

dinsdag 18 februari 2020, 13:20 door Redactie, 2 reacties

Dell is van plan om securitybedrijf RSA Security voor meer dan 2 miljard dollar aan private-equitybedrijf STG Partners te verkopen, zo laten bronnen aan de Wall Street Journal weten. Als alles goed gaat zou de deal vandaag al kunnen worden aangekondigd.

RSA Security biedt verschillende producten en diensten voor threat detection en response, identity en access management, riskmanagement, technische ondersteuning en trainingen. Dell werd eigenaar van RSA Security nadat het in 2015 voor 67 miljard dollar dataopslagbedrijf EMC overnam. EMC had op haar beurt in 2006 nog 2,1 miljard dollar voor RSA Security neergelegd.

Vorig jaar liet Bloomberg al weten dat Dell een verkoop van het securitybedrijf aan het onderzoeken was. Symphony Technology Group (STG) is een op technologie gericht private-equitybedrijf dat eerder in verschillende software-, data- en analyticsbedrijven investeerde. Het nieuws over de mogelijke overname komt een week voordat de jaarlijks RSA Conferentie in San Francisco plaatsvindt.

Update

Dell heeft de overname bevestigd. Het gaat om een bedrag van 2,075 miljard dollar.

Reacties (2)
18-02-2020, 14:47 door Anoniem
Misschien willen ze ook van hun diensten af waar de FBI of NSA backdoors in hebben ingestoken :^)
18-02-2020, 19:53 door Anoniem
Door Anoniem: Misschien willen ze ook van hun diensten af waar de FBI of NSA backdoors in hebben ingestoken :^)
Misschien wel heel normale redenen, wie weet?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.