image

VS geeft bestrijding coronagerelateerde scams prioriteit

woensdag 18 maart 2020, 11:50 door Redactie, 2 reacties

Phishingmails die van de Wereldgezondheidsorganisatie afkomstig lijken, malafide apps en andere scams die inspelen op de berichtgeving over het coronavirus zullen met prioriteit worden bestreden, zo heeft de Amerikaanse minister van Justitie William Barr bekendgemaakt (pdf).

De afgelopen dagen waarschuwen allerlei instanties, waaronder de politie, voor phishingmails over het coronavirus. Ook apps die zich voordoen als coronatracker maar in werkelijkheid malware zijn en telefoons vergrendelen zijn inmiddels opgedoken. "De pandemie is al gevaarlijk genoeg zonder dat kwaadwillenden van openbare paniek proberen te profiteren en dit soort gedag kan niet worden getolereerd", stelt Barr in een brief.

De justitieminister stelt vervolgens dat alle procureur-generaals het opsporen, onderzoeken en vervolgen van alle criminele activiteiten rond de huidige pandemie prioriteit moeten geven. Een oproep waar ook gehoor aan wordt gegeven. "Het is een absolute prioriteit voor mij en mijn team om crimineel gedrag rond de pandemie te onderzoeken en vervolgen. Burgers moeten alert blijven. Scammers en fraudeurs laten een gelegenheid om te scammen en frauderen nooit verloren gaan", aldus Mike Stuart, procureur-generaal van de Amerikaanse staat West Virginia.

Image

Reacties (2)
18-03-2020, 14:18 door Planeten Paultje - Bijgewerkt: 18-03-2020, 14:19
> VS geeft bestrijding coronagerelateerde scams prioriteit

Nu het virus zelf nog, eh Trumpie?
18-03-2020, 20:47 door Anoniem
Verwacht maar dat de politie in Nederland morgen ook eens haarfijn gaat uitzoeken wie dit vandaag deed:
https://www.bright.nl/nieuws/artikel/5061766/bestellingen-op-thuisbezorgd-mislukken-door-ddos-aanval

Ik hoop alvast dat diegene alvast slecht kan slapen, want bedenk je: jij bent nu het het enige en volledige punt van aandacht van dat hele bedrijf, totdat jij wordt opgepakt en jaren lang in de gevangenis mag zitten. Je verstoort nu kritieke processen die zorgen dat mensen, zoals die arts in het ziekenhuis die misschien wel zijn leven riskeert voor zoveel anderen, kunnen eten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.