image

Moskou ontwikkelt app om coronapatiënten te monitoren

woensdag 1 april 2020, 13:37 door Redactie, 4 reacties

De autoriteiten in Moskou hebben een app ontwikkeld om de zelfisolatie van coronapatiënten in de stad te monitoren. Daarnaast is er een qr-codesysteem bedacht waarmee Moskovieten naar buiten mogen gaan. Dat heeft Eduard Lysenko, hoofd it-zaken van Moskou, op de radio laten weten.

De app wordt "Social Monitoring" genoemd en laat de autoriteiten monitoren of coronapatiënten zich wel aan hun zelfisolatie houden. De app wordt morgen officieel gelanceerd, maar is al via de Google Play Store verkrijgbaar. De app blijkt onder andere toegang tot gespreksgeschiedenis, locatie, camera, opslag, netwerk en andere zaken te vragen. In het geval patiënten niet over een smartphone beschikken zullen ze die van de autoriteiten krijgen. Het toestel zal na twee weken moeten worden teruggegeven, wat overeenkomt met de quarantaineperiode.

Daarnaast hebben de autoriteiten in de Russische hoofdstad een qr-codesysteem bedacht dat Moskovieten naar buiten laat gaan. Elke keer dat burgers naar buiten willen moeten ze bij de autoriteiten een qr-code aanvragen. Deze code kan vervolgens aan de politie worden getoond. Het systeem wordt van kracht zodra de vereiste wetgeving is aangenomen, zo melden The Moscow Times en de Russische krant Kommersant.

Reacties (4)
01-04-2020, 13:53 door Anoniem
Lijkt mij een goede zaak, we moeten allemaal een beetje privacy inschikken voor het grote goed.
01-04-2020, 15:42 door PietdeVries
Oh nee, laat @Mister_xyz het maar niet horen dat iemand er mijn zijn briljante idee vandoor gegaan is!

https://www.security.nl/posting/650072/Corona+bestrijden+met+tech+middels+GPS+locatie+besmette+personen
02-04-2020, 12:50 door spatieman
je zou toch eigenlijk denken dat toegang tot locatie meer als voldoende is, maar nee, meteen alles en daarna leeg trekken.
02-04-2020, 13:44 door Anoniem
Kun je wellicht een app maken, die voor je aangeeft of je wel voldoende tussenruimte tot je medemens houdt?
Moet toch niet zo moeilijk zijn? Of een groen oplichtende voor de ontmoeting met een negatief geteste persoon
en een reeds van corona genezen persoon, een oranje voor een twijfelgeval en een rood alertje voor een door corona besmette.

In de Middeleeuwen had je dat ook, de lazarus-klep. Kijk dan hoef je ook niet het verkopen van chocolade paaseitjes te verbieden, zoals in het VK als niet-essentieel voor de voedselketen geldt.

Zo'n app zou alles veel gemakkelijker maken in Mainland China heeft men dit al en wordt je vervolgens verder geleid door drones en later robots.

Wat gaan mensen toch voor onzin verspreiden, ze buitelen hiermee a.h.w. over elkaar.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.