image

New York verbiedt gebruik van Zoom door scholen

zondag 5 april 2020, 12:17 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse stad New York heeft voor alle scholen het gebruik van videconferentiesoftware Zoom verboden. Aanleiding zijn privacy- en veiligheidsproblemen. De afgelopen weken kregen meerdere scholen in New York met "Zoom-bombing" te maken, waarbij vreemden toegang tot een meeting krijgen.

Alleen een vergader-id is standaard voldoende om toegang tot een Zoom-meeting te krijgen. Sommige organisaties delen deze id's via hun social media of websites, maar er zijn ook groepen die de id's proberen te raden om zo bij een Zoom-meeting te kunnen inbreken. "Het bieden van een veilige online leerervaring voor onze leerlingen is essentieel, en naar aanleiding van veiligheidszorgen moeten scholen zo snel als mogelijk stoppen met het gebruik van Zoom", aldus een woordvoerder van het onderwijsdepartement van New York City.

In plaats daarvan wordt er weer gebruikgemaakt van Microsoft Teams. Voor de uitbraak van het coronacrisis kregen alle leerlingen in New York City een Microsoft-account, zo meldt NBC New York. Eerder besloten ook NASA en SpaceX het gebruik van Zoom wegens veiligheids- en privacyzorgen door het personeel te verbieden.

Reacties (7)
05-04-2020, 15:32 door Anoniem
Aha, Microsoft is een machtig Amerikaans bedrijf. Zoom is formeel misschien wel Amerikaans, maar de eigenaar (bedenker van WebEx) is een Chinees. Dit bevestigt mijn vermoeden dat er vanuit Microsoft druk wordt uitgeoefend om mensen bij Zoom weg te houden.
05-04-2020, 16:24 door Anoniem
De redenen die hier aangevoerd worden om Zoom niet te gebruiken door de stad New York lijken erg zwak. Zo klopt het niet dat een vergader-id voldoende is. Standaard is het schedulen van een vergadering MET pincode. Mocht je een unieke vergadercode én pincode niet voldoende vinden, dan kun je afdwingen dat gebruikers een Zoom account hebben. Natuurlijk is het Zoom aan te rekenen dat ze een betere encryptie geveinsd hebben dan daadwerkelijk voorhanden. Voor erg vertrouwelijke discussies zou ik het daarom ook niet meer gebruiken Ook hadden (en ongetwijfeld hebben ze) bugs in hun software. Maar zijn ze daarmee een slechter alternatief dan Microsoft?
05-04-2020, 17:39 door ph-cofi
Het zou kunnen dat de school meer vertrouwen heeft in een single-signon oplossing met O365, zonder geldige studenteninschrijving geen deelname aan de videoconferentie. Liever dan Zoom accounts verlangen van studenten (alsof zij de hosts zijn). ALS ze die SSO met O365 al hadden, DAN is de vraag waarom ze toch met Zoom aan de slag waren? Welke andere reden had men om geen Teams te gebruiken?
05-04-2020, 18:00 door Anoniem
Door Anoniem: Aha, Microsoft is een machtig Amerikaans bedrijf. Zoom is formeel misschien wel Amerikaans, maar de eigenaar (bedenker van WebEx) is een Chinees. Dit bevestigt mijn vermoeden dat er vanuit Microsoft druk wordt uitgeoefend om mensen bij Zoom weg te houden.
Een hele goede onderbouwde conclusie. NOT...

Sorry maar dit zegt natuurlijk helemaal niets. Voordeel van Teams is gewoon dat het goed werkt, P2P offloading mogelijk is. Centraal te beheren is. En persoonlijk kan ik meer met Teams dan met Zoom.

Teams is voor de rest een drama product moet ik wel meteen zeggen. Chat was veel beter in skype en documenten doe ik wel in onedrive client of direct vanuit office
05-04-2020, 20:49 door Anoniem
"bedenker van WebEx" dat zou ik niet graag op mijn CV willen hebben!
Wat een baggerproduct is dat zeg...
06-04-2020, 10:17 door Anoniem
Teams is het betere alternatief.
07-04-2020, 16:53 door Anoniem
Er is niks mis met Zoom. Hoezo alleen een id nodig? Er zit altijd een wachtwoord op en de host kan bepalen wie er wordt toegelaten. Paniek om niets.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.