image

Duitsland verplicht digitale pasfoto voor paspoort en identiteitsbewijs

donderdag 4 juni 2020, 11:53 door Redactie, 7 reacties

Duitse burgers die een paspoort of identiteitsbewijs aanvragen mogen voortaan niet meer hun eigen pasfoto meenemen. In plaats daarvan worden alleen nog digitale pasfoto's geaccepteerd, gemaakt door de uitgevende instantie of een fotowinkel die de afbeelding op beveiligde wijze naar de autoriteiten stuurt. Het Duitse kabinet heeft hiervoor een nieuwe wet aangenomen.

De maatregel moet onder andere vervalsingen tegengaan. Het gaat dan om de mogelijkheid om afbeeldingen van verschillende personen tot één afbeelding te verwerken. Dit is via verschillende grafische bewerkingsprogramma's te doen. Op deze manier zouden ongeautoriseerde personen in theorie gebruik van het paspoort kunnen maken en zo de grens oversteken. Onderzoekers van het Fraunhofer Institute for Computer Graphics waarschuwden twee jaar geleden dat "face morphing", waarbij één paspoortfoto door meerdere personen is te gebruiken, een probleem is voor biometrische gezichtsherkenningssystemen.

Tevens moet de wet voorkomen dat er foto's worden geaccepteerd die niet aan de biometrische vereisten voldoen, zo melden de ARD en WDR. Ook worden Duitse burgers straks verplicht om bij het aanvragen van een identiteitskaart twee vingerafdrukken af te staan. Dit is vanaf augustus 2021 in de hele Europese Unie verplicht.

Image

Reacties (7)
04-06-2020, 12:04 door Anoniem
Gelukkig maar , de overheden zijn altijd te vertrouwen en zullen ons altijd helpen .

Wat leven wij in een mooie fijne wereld
04-06-2020, 12:26 door Anoniem
Vervalsing tegengaan ?
Binnenkort heb je deuren met gezichtscanner die je id controleren.
Bepaalde gebouwen of evenementen kom je niet meer in zonder je id.
Ze hebben geen portier meer nodig, en kan dus overal toegepast.
Langzaam aan krijg je dit overal, tot aan de supermarkt toe.
Dat is het grote doel hierachter, totale controle overal.
04-06-2020, 12:40 door Anoniem
Twee fotos mengen is bij uitstek een digitale grap. Dus de "oplossing" is om digitaal werken te verplichten.

Mooi man.

Overigens vertelde een Duitse pasfotograaf me al in 2005 dat niet iedereen zijn gezicht aan de biometrische eisen voldoet dus de oplossing was photoshop. Ook al zo'n digitale grap. Dubbel mooi man.

Stel nou dat ze met succes dat soort grappen weten te blokkeren. Dan gaan er dus mensen die wel recht hebben op zo'n ding (en plicht hebben er een te hebben) die kaart dus niet kunnen krijgen. En nu?

Ambtenaren en biometrie, het blijft kansloos. Euro-ambtenaren nog erger. We gaan interessante tijden tegemoed. Joepie.
04-06-2020, 13:26 door Anoniem
En nu maar hopen dat al die fotowinkels te vertrouwen zijn ......
04-06-2020, 14:51 door Anoniem
Door Anoniem: En nu maar hopen dat al die fotowinkels te vertrouwen zijn ......
Fotowinkels leveren wat de klant vraagt. De klant, de burger, gaat op een queeste om een (verplichte) identiteitskaart te bemachtigen en heeft daar als "plotcoupon" of "quest-item" een foto voor nodig, dus bestelt'ie zo'n plotcoupon bij een plotcouponverkoper, ook bekend als pasfotomaker. Als dan de overheid willekeurige plotcoupons gaat weigeren, (bijvoorbeeld omdat het gezicht dat erop staat niet precies binnen de voorgeschreven kaders past want mensen hebben nou eenmaal afwijkende gezichtsvormen,) dan regelt de plotcouponverkoper dat de plotcoupon toch geaccepteerd wordt. Als het moet met photoshop.

Dat heeft niets met "te vertrouwen zijn" te maken, maar alles met onredelijke eisen en wiens belangen de fotowinkel dient.

Dat ze nu moeilijk doen omdat een onderzoeksinstituut een manier heeft verzonnen om de automatische gezichtsherkenning om de tuin te leiden die de overheid verkiest op die pasfotos los te laten, tsja, eigenlijk is dat eigen schuld dikke bult van en voor de overheid en dus niet iets om de burger mee lastig te vallen. Maarja, dit is een ambelijke reflex en die geeft als eerste de burger de schuld en plakt er wat verplichtingen of verboden op "om het probleem op te lossen". Werkt niet, stimuleert hooguit meer creativiteit om de restricties te omzeilen, maar is wel wat ze uit reflex doen.
04-06-2020, 14:51 door Anoniem
Hoe worden fotowinkel tegen de verleiding of dreiging van harde criminaliteit beschermd? Als postbodes overvallen worden voor bankpassen, dan is wat druk zetten op een ondernemer met een winkel - en het nodige te verliezen - natuurlijk een eitje.
04-06-2020, 16:24 door Anoniem
gevolg; pasoort 50 euro, een foto van een gecertificeerde goedgekeurde en gebrandmerkte organisatie 150 euro !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.