/dev/null - Overig

EncroChat

02-07-2020, 18:13 door Anoniem, 0 reacties
https://nos.nl/artikel/2339285-twintig-miljoen-geheime-berichten-onderschept-honderd-arrestaties-in-nederland.html

Met smaak gelezen want ik ken de trotse boeven nog uit de locale linke loetje bars met die blekberries naast die drie andere telefoons. En als ze er dan wat van vertelden, en ik wat nuttigs wou zeggen als ze toch van alles stiekem wilden doen, hoge rug, dikke nek en het heeft wel 2000 euris gekost en wat weet jij er dan van? Weet je eigenlijk wel wat PGP is (ja batman, dat heb ik al geleerd toen het uitgevonden werd, in 1991). En daarna allemaal het teiltje in. En gaan lopen schieten op wie dat ding verkocht had natuurlijk.

Nu weer allemaal de sigaar. En het is securitywise ook leuk. Om te beginnen heel interessant om te zien dat je enkel met encryptie niet veilig bent. Want het moet er toch altijd aan één kant "schoon" in, en aan de andere kant weer "schoon" uit. Want anders kun je het zelf ook niet lezen natuurlijk. Onderweg is het natuurlijk handig, want hoe moeilijker de key, hoe duurder het wordt, of hoe langer het duurt, om dat onsleuteld te krijgen. Dus dan is het veel slimmer om niet te gaan puzzelen, maar gewoon bij de voordeur te gaan luisteren. Of bij de achterdeur.

De beste manier om wat te verstoppen is overigens niet encryptie. Als je iets te verstoppen hebt, men weet het en zoekt het, dan moet je het recht voor hun neus leggen. Het beste tussen een hoop rommel, zodat het al een hoop werk is. Het is de eerste plek die iedereen meteen overslaat met zoeken. Want zo simpel kan het toch niet zijn? Het verstand kan dat niet bevatten. Het is geheim, dus het moet wel moeilijk zijn om te vinden. En dan ziet niemand het. (Op een enkel authist na dan, maar die moet dan eerst ook interesse hebben om te kijken. Maar die ziet het dan ook gelijk.)

Ik heb echt wat met boefjes. Ik vind ze vaak wel grappig zolang ze de lelijke dingen maar niet mee aan tafel brengen. Erg scheutig ook vaak met rondjes geven. Totdat ze trots de geheime telefoon laten zien die nog duurder was dan de vorige. En nu weer allemaal de sjaak. Niet weer gelijk op de leverancier gaan schieten he jongens? Jullie waren zelf weer stom net als mijn laatste klant vanmorgen: "Aha, U gebruikt een Mac, mevroitje?". "Ja meneer de loodgieter, want dat werkt met 1 knop, dus er kan nooit een virus op komen. Maar wel heel duur, dat kunnen loodgietertjes zich niet permitteren."

Zelfde logica. En zo blijven de boefjes ook altijd erin tuinen.

Wat dat betreft hoeven ook echt niet alle experts die boefjes willen vangen professor in de PHP+++# en de decryptologie te zijn hoor. Of heel goed in soduko's oplossen. Want ze blijven allemaal dezelfde fouten maken, die boefjes. Zelfs als duidelijk is dat er wat scheef zit, gewoon vrolijk doortexten want het is heel duur geweest. Dus ik ben slim. Dan ligt het ook voor hun neus, maar ze zien het niet. Want het kan niet waar zijn.

Sufferds! Geef nog maar een biertje als je weer buiten mag. Want dat blijft soms echt gezellig. Ik zal niks meer zeggen over je nieuwe telefoon om wat aardigs terug te doen voor die pint, ok?
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.