De Nederlandse corona-app CoronaMelder is vanaf nu beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store. De app moet het bron- en contactonderzoek van de GGD ondersteunen. Vooralsnog is de app alleen in Drenthe Gelderland-Zuid, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Twente te gebruiken.
Vanaf 1 september moet de app in heel Nederland gaan werken. De app genereert een willekeurige code die elke vijftien minuten verandert. Deze code wordt via bluetooth door de telefoon uitgezonden. De app registreert deze code wanneer gebruikers minstens vijftien minuten bij andere gebruikers in de buurt zijn geweest. De uitgezonden codes worden alleen op de telefoon van gebruikers opgeslagen en automatisch na veertien dagen verwijderd, zo laat de beschrijving van de app weten.
Wanneer een contact met het coronavirus is besmet ontvangt de gebruiker een waarschuwing. In de waarschuwing staat hoeveel dagen geleden de gebruiker in de buurt van een andere met corona besmette gebruiker is geweest. Verdere gegevens worden niet gegeven, zoals de locatie of het exacte tijdstip. Tevens geeft de waarschuwing advies wat de gebruiker kan doen, zoals het doen van een coronatest of het bellen van de huisarts.
Het gebruik van CoronaMelder is vrijwillig. Er komt wetgeving aan die het strafbaar gaat stellen als bijvoorbeeld horecagelegenheden het gebruik van de app verplichten, zo laat Brenno de Winter tegenover BNR weten. De Winter is bij de ontwikkeling van de app betrokken. "Denk niet als je een kroeg hebt om naar die app te vragen, want dan ben je gewoon een half jaar van de straat of krijgt je een boete van achtduizend euro." Het wetsvoorstel ligt nu bij de Raad van State.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Senior Security Consultant
Als security consultant bij Cegeka speel je een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijven in Nederland en de Nederlandse maatschappij. Vandaar ook dat Cegeka dit hoog op de agenda heeft staan. Wij doen dit door, in close cooperation, onze klanten advies te geven op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
Wanneer mensen een eigen device (BYOD) mee nemen naar werk: hoe bescherm jullie je daartegen? (Ben zelf tegen het gebruik van ...
Juridische vraag: Bij ons bedrijf is gekozen voor bring-your-own-device, waarbij mensen zelf privé een laptop mogen kopen en ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.