image

OM eist taakstraffen tegen tieners verdacht van ddos-aanvallen

vrijdag 21 augustus 2020, 08:53 door Redactie, 1 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft taakstraffen geëist tegen twee 17-jarige verdachten uit de gemeente Dongeradeel en Tietjerksteradeel die worden verdacht van het uitvoeren van ddos-aanvallen, identiteitsfraude en het vervaardigen en verspreiden van malware.

Volgens het OM hebben de twee tieners vanaf vorig jaar februari herhaaldelijk ddos-aanvallen uitgevoerd tegen onder andere gameservers. Ook zouden zij de beheerder van één van de aangevallen servers hebben belaagd door in zijn naam bestellingen te plaatsen. Daarnaast verdenkt het OM één van de verdachten van het vervaardigen en versturen van malware.

Tijdens het onderzoek naar de ddos-aanvallen werden door de politie meerdere sporen bij de verdachten aangetroffen, waaronder een zogenoemde booter-website waarmee ddos-aanvallen zijn uit te voeren, aldus het OM. Tegen beide verdachten is een taakstraf van 140 uur geëist, waarvan 100 uur voorwaardelijk. Daarnaast zouden de twee een benadeelde partij een schadevergoeding van 672 euro moeten betalen. De rechtbank doet op 3 september uitspraak.

Reacties (1)
22-08-2020, 21:19 door Anoniem
(Script)kids wil be (Script)kids. Een booter website.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.