image

Overheid gaat inzetten op meer mogelijkheden voor digitale opsporing

woensdag 26 augustus 2020, 13:28 door Redactie, 8 reacties

De overheid gaat inzetten op meer mogelijkheden voor digitale opsporing. Aanleiding zijn de ongeregeldheden en het geweld in de vier grote steden dat de afgelopen weken plaatsvond, zo laat het ministerie van Justitie en Veiligheid in een aankondiging weten.

Vanwege de ongeregeldheden heeft er overleg plaatsgevonden tussen de burgemeesters van de vier grote steden en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Dit overleg heeft tot verschillende conclusies geleid. Zo wil de overheid relschoppers, geweldplegers en mensen die met bedreiging of intimidatie hun gelijk willen halen "resoluut aanpakken".

Gisterenavond stelde burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht dat er via "besloten circuits" tot rellen wordt opgeroepen. Ook het ministerie van Justitie en Veiligheid wijst hierop: "Een aantal van deze relschoppers maakt gebruik van besloten social media kanalen en zet middelen in, zoals drillraps, om onrust te zaaien en op te roepen tot geweld."

Om dit tegen te gaan zal de overheid inzetten op meer mogelijkheden voor digitale opsporing en het stopzetten van dit soort berichten online, aldus het ministerie. Concrete details over de aanpak zijn nog niet gegeven. Die volgen in een Kamerbrief van minister Grapperhaus die op korte termijn moet verschijnen.

Reacties (8)
26-08-2020, 15:07 door Anoniem
moeten ze beginnen bij de Politie, die willen met geweld hun gelijk halen. Ouderen e.d. is geen uitzondering daarbij! verder zal de politie altijd achter lopen op de professionals, simpel weg omdat ze geen capabele IT/ICTers hebben. Faal beleid overal binnen de overheid, zo ook dit.
26-08-2020, 15:25 door Anoniem
Gaan ze niet winnen!!!! Crimi's vinden altijd weer andere manieren.
26-08-2020, 16:39 door Anoniem
dit zijn geen crimi's, dit zijn hele domme boefjes
26-08-2020, 17:31 door Anoniem
Doet de overheid niets, wordt er geklaagd, doen ze wel iets, worden ze hier weer af te zeiken, het is hier ook nooit goed met die zeikers!
26-08-2020, 22:19 door Anoniem
Misschien gewoon weer eens ouderwets aan het werk gaan daar. Hoe was het ook alweer? Meer blauw op straat ofzo??
Halveer het aantal 'managers' en trek die ook maar een pakkie aan. Misschien wordt het dan nog wat.
27-08-2020, 09:22 door Anoniem
Halveer het aantal 'managers' en trek die ook maar een pakkie aan. Misschien wordt het dan nog wat.
Met jou eens. Managers zijn om in mijn ogen overbetaalde mensen die een baan hebben gekregen via vriendjes
politiek en meestal geen verstand van zaken hebben.
27-08-2020, 15:06 door Anoniem
Door Anoniem: Doet de overheid niets, wordt er geklaagd, doen ze wel iets, worden ze hier weer af te zeiken, het is hier ook nooit goed met die zeikers!
daar hoor je ons toch niet over? wat ze doen, doen ze gek genoeg altijd verkeerd.... beetje klaar met het moraal ridder uit te hangen. de overheid heeft een publiekelijke functie, als zij verkeerd handelen mogen zij daar op bekritiseerd worden. hoe vaak moeten we nog het faal beleid aanzien/accepteren? 't zijn ook mijn gegevens waar ze mee stuntelen op zo'n hoog niveau. daar mag best iets tegen overstaan als zij weer eens een faal beleid vanplan zijn.
28-08-2020, 16:57 door Anoniem
Het is altijd weer lachwekkend om te zien hoe de overheid automatisering als oplossing ziet. Nog steeds heeft men niet door, dat er eerst een oplossing moet komen, en dat je die vervolgens misschien zou kunnen automatiseren, tja, wie weet.
Recentelijk weer: corona? "We gaan een app bouwen! En dan gaat het weg!" Tuurlijk, joh.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.