image

Thunderbird stelt automatische upgrade van Enigmail-gebruikers uit

donderdag 27 augustus 2020, 12:01 door Redactie, 2 reacties

De ontwikkelaars van Thunderbird hebben besloten om gebruikers van de Enigmail-extensie nog niet automatisch naar de nieuwste versie van de e-mailclient te upgraden. Via de Enigmail-extensie is het mogelijk om Thunderbird met OpenPGP te gebruiken, volgens de ontwikkelaars de meestgebruikte encryptiestandaard ter wereld. Zo kunnen gebruikers versleuteld e-mailen. Thunderbird 68 is echter de laatste versie die met de Enigmail-extensie werkt.

De Thunderbird-ontwikkelaars hebben besloten om de ondersteuning van OpenPGP direct in de e-mailclient in te bouwen. Oorspronkelijk was het plan om deze functionaliteit met de lancering van Thunderbird 78 gereed te hebben, maar dat bleek niet haalbaar. In plaats daarvan zou OpenPGP-support in Thunderbird 78.2 verschijnen. Deze versie zou Enigmail-gebruikers automatisch naar de nieuwste versie upgraden en automatisch hun Enigmail-instellingen in de nieuwe OpenPGP-feature van Thunderbird importeren.

Thunderbird 78.2 is nu uitgekomen, maar Enigmail-gebruikers zullen nog niet automatisch worden geüpgraded. Vanwege laatste wijzigingen en tests door vrijwilligers is besloten dit tijdelijk uit te stellen. Wanneer de upgrade nu zal plaatsvinden is nog onbekend. Thunderbird 78.2 is wel handmatig te downloaden, maar Enigmail-gebruikers wordt afgeraden dit te doen. Thunderbird 68 zal tot de herfst van dit jaar beveiligingsupdates blijven ontvangen.

Reacties (2)
27-08-2020, 16:17 door [Account Verwijderd]
Dank voor de berichtgeving redactie!

Het is echt jammer dat de upgrade uitbleef. Normaliter gebruik ik Thunderbird met Enigmail, maar ik heb geen zin om zo lang op een upgrade te moeten wachten. Daarom ben ik maar overgestapt op FlowCrypt (extensie in de browser Firefox) omdat ik slechte ervaring heb met Mailvelope. De eerste test laat een geslaagde versleuteling zien naar de mailadressen die over een public key bezitten.

Meer informatie vindt men hieronder (FlowCrypt staat onderaan de pagina).
https://www.comparitech.com/blog/information-security/pgp-encryption-gmail/

Nadeel van FlowCrypt is wel dat je browser niet in Private Mode kan worden gezet. Een kale Firefox die net is gedownload werkt het beste. Er bestaat een extensie voor Firefox, Chrome en er is ook een Android app.

De FlowCrypt site staat hier:
https://flowcrypt.com/
27-08-2020, 16:19 door Anoniem
Tja dat is leuk, maar niet elke thunderbird gebruiker doet updates vanuit de client...
Aangezien de meesten Linux gebruikers zijn, is dit een uitspraak die niet veel zoden aan de dijk zet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.