image

Microsoft verlengt support Windows 10 1803 Enterprise en Education

donderdag 27 augustus 2020, 12:26 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft besloten om de Enterprise-, Education- en IoT Enterprise-edities van Windows 10 versie 1803 zes maanden langer te ondersteunen. Aanleiding is de impact van de coronapandemie op organisaties en bedrijven. Oorspronkelijk zouden deze versies op 10 november 2020 de laatste beveiligingsupdates uitvangen. Dat heeft Microsoft nu verlengd tot 11 mei 2021.

Dit moet organisaties meer tijd geven om naar een nieuwere Windows 10-versie te upgraden. Twee keer per jaar brengt Microsoft een grote feature-update uit voor Windows 10. Feature-updates die rond september verschijnen worden voor Windows 10 Enterprise en Education 30 maanden met beveiligingsupdates ondersteund. Feature-updates die rond maart voor deze Windowsversies uitkomen kunnen 18 maanden op beveiligingsupdates rekenen.

Daarna stopt de ondersteuning en zullen de betreffende versies geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Volgens Microsoft zijn bedrijven in deze tijd meer bezig met hun bedrijfscontinuïteit en is de supportperiode daarom verlengd. Eerder besloot het techbedrijf dit ook te doen voor de Enterprise-, Education- en IoT Enterprise-edities van Windows 10 versie 1709 en de Home- en Pro-edities van Windows 10 versie 1809.

Image

Reacties (3)
27-08-2020, 12:43 door Anoniem
De maandelijkse patches lijken onderhand op ware updates. Begrijp in die zin niet de meerwaarde van het verlengen van ondersteuning van een 'verouderde' Windows-versie, aangezien een update zowat evenveel tijd en moeite in beslag neemt.
Een beetje serieze organisatie/instelling heeft toch immer de laatste update? Want voor een lakse ICT-afdeling is 6 maanden ook niet genoeg.
27-08-2020, 13:21 door _R0N_
Door Anoniem: De maandelijkse patches lijken onderhand op ware updates. Begrijp in die zin niet de meerwaarde van het verlengen van ondersteuning van een 'verouderde' Windows-versie, aangezien een update zowat evenveel tijd en moeite in beslag neemt.
Een beetje serieze organisatie/instelling heeft toch immer de laatste update? Want voor een lakse ICT-afdeling is 6 maanden ook niet genoeg.

Weer een mooie uitspraak van iemand die niet weet hoe het werkt.

Sommige bedrijven hebben maatwerk software, maatwerk software maakt soms gebruik van functionaliteit in het OS wat gewijzigd kan worden met een patch/update. Door die patch/update kan de maatwerk software niet goed meer functioneren. De patch/update kan dus pas uitgevoerd worden wanneer de maatwerk software is aangepast.
27-08-2020, 13:57 door Anoniem
De vraag is ook waarom je een ondersteunde Windows 10 versie, die dus gewoon de benodigde (security) patches ontvangt, steeds gelijk moet vervangen als de nieuwe versie features brengt die jouw bedrijf niet vereist?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.