image

Microsoft verwijdert Adobe Flash Player in 2021 uit Edge en IE11

zondag 6 september 2020, 09:22 door Redactie, 5 reacties

Microsoft verwijdert volgend jaar Adobe Flash Player uit de eigen browsers, waarbij er wordt begonnen met Chromium Edge, gevolgd door Edge Legacy en Internet Explorer 11 een aantal maanden later zo heeft het techbedrijf in een blogposting aangekondigd.

Adobe maakte al drie jaar geleden bekend dat het de ondersteuning van de browserplug-in dit jaar stopt. Er zullen dan geen beveiligingsupdates meer voor Flash Player verschijnen. Microsoft heeft Flash Player in Edge en Internet Explorer 11 ingebouwd en zal na december 2020 ook geen beveiligingsupdates meer voor de browserplug-in uitbrengen en die uit de eigen browsers verwijderen. Als eerste zal Flash Player in januari 2021 uit Chromium Edge verdwijnen, de nieuwe Edge-versie gebaseerd op de open source Chromium-browser.

In het geval van Edge Legacy en Internet Explorer 11 wordt er een ander schema gehanteerd. Deze herfst komt Microsoft met een update genaamd "Update for Removal of Adobe Flash Player" die de browserplug-in uit de browsers verwijdert. In eerste instantie gaat het om een optionele update. In januari 2021 zal Microsoft Flash Player-versies van voor juni 2020 standaard in Edge Legacy en IE11 blokkeren.

Volgend jaar zomer zal de update die Flash Player uit Edge Legacy en IE11 verwijdert onder gebruikers van Windows 10, Windows 8.1, Windows Server 2012 en Windows Embedded 8 worden uitgerold.

Voor bedrijven die van Flash Player gebruik willen blijven maken zal Microsoft de optie bieden om de plug-in via de Internet Explorer-mode van Edge Legacy te laden. Ook IE11 zal dit mogelijk maken. Zodra bedrijven dit doen zal Flash Player als een third-party plug-in worden beschouwd en geen ondersteuning van Microsoft meer ontvangen. Bedrijven die met Flash-applicaties werken kunnen via een partner van Adobe hulp krijgen bij het migreren naar andere standaarden zoals HTML5, WebGL en WebAssembly.

Reacties (5)
06-09-2020, 11:03 door Anoniem
Webrtc leakt jou ip als je vpn gebruiker bent. Andere kan wel goed, omdat flash niet veilig is.
06-09-2020, 14:26 door Anoniem
Door Anoniem: Webrtc leakt jou ip als je vpn gebruiker bent. Andere kan wel goed, omdat flash niet veilig is.

Niet als je een add-on zoals Web RTC control hebt geïnstalleerd met Leak protection op ON.
06-09-2020, 14:48 door Anoniem
The Flash Player archive page has been decommissioned. July 30, 2020.
https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

Ik heb in backups nog versies van Adobe Flash staan voor Windows 98SE. Het probleem is dat de laatste tijd Adobe Flash een downloader is voor de laatste versie. Die zichzelf ook nog eens na de download zelf verwijdert.
Deze pagina had nog volledige oude versies. Mocht iemand daar behoefte aan hebben gehad.
Deze pagina had altijd de een na laatste versie. Voor de aller laatste versie moest je de downloader gebruiken (met extra software zoals chrome en mcafee).
07-09-2020, 08:00 door Anoniem
is het dan eindelijk ook uit windows?
02-01-2021, 11:10 door Anoniem
dus wat betekent dat nu ?...ik mag graag spelletjes spelen op mijn laptop maar dat gaat nu dus niet meer.! Er wordt geen alternatief geboden voor een andere flashplayer. Vind t raar dat t zomaar verdwijnt en geen oplossing of alternatief wordt geboden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.