image

Telefoondienst lekt berichten en privégegevens miljoenen gevangenen

dinsdag 8 september 2020, 14:02 door Redactie, 1 reacties

Een telefoondienst waar Amerikaanse gevangenen gebruik van kunnen maken om met familie en vrienden te communiceren heeft via een onbeveiligde database miljoenen berichten en privégegevens van gedetineerden gelekt. Het gaat om het bedrijf Telmate, dat onderdeel van telecombedrijf Global Tel Link is.

Telmate is de aanbieder van GettingOut, een mobiele-app en dienst die gevangenen verschillende communicatiemethodes biedt, zoals telefoon- en videogesprekken, sms- en fotoberichten en voicemail. Alle communicatie wordt gemonitord.

Beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko ontdekte vorige maand een onbeveiligde database met de gegevens van GettingOut-gebruikers. Het ging om tientallen miljoenen gesprekslogs, privéberichten en persoonlijke informatie van gevangenen en hun contacten. Zo bevatte de database 11,2 miljoen records van gedetineerden, waaronder hun volledige naam, misdrijf, gevangenis en GettingOut-saldo.

Verder werden ook miljoenen privéberichten aangetroffen en de gegevens van personen met wie de gedetineerden communiceerden. Het ging onder andere om namen, e-mailadressen, telefoonnummers, adresgegevens, rijbewijsnummer en ip-adres. De database werd op 13 augustus door zoekmachine BinaryEdge geïndexeerd, waarna Diachenko die vond. De onderzoeker waarschuwde Global Tel Link, dat de database op dezelfde dag nog beveiligde.

Image

Reacties (1)
09-09-2020, 06:30 door Anoniem
Nou er zijn er in ieder geval 2 man goed de pisang. Dat zijn rekeningen die je niet wil krijgen, Die mogen voor hun leven vrezen denk ik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.