image

Zoom rolt tweefactorauthenticatie uit onder alle gebruikers

vrijdag 11 september 2020, 16:15 door Redactie, 2 reacties

Zoom biedt alle gebruikers nu de mogelijkheid om hun account met tweefactorauthenticatie te beschermen. Naast een wachtwoord moeten gebruikers bij het inloggen dan een extra code invoeren. Die kan worden gegenereerd via een authenticatie-app, zoals Google Authenticator, Microsoft Authenticator en FreeOTP, of kan via sms of telefoon worden verkregen.

Volgens Zoom voorkomt tweefactorauthenticatie dat aanvallers door het raden van wachtwoorden of het verkrijgen van toegang tot het apparaat van een medewerker op een account kunnen inloggen. Tweefactorauthenticatie staat niet standaard ingeschakeld. Beheerders kunnen het via het Zoom Dashboard voor alle gebruikers binnen hun organisatie inschakelen of voor gebruikers binnen bepaalde groepen of met bepaalde rollen. Eindgebruikers kunnen de beveiligingsoptie via de profielinstellingen instellen.

Image

Reacties (2)
11-09-2020, 22:48 door Anoniem
jeetje wat snel. De funders die bij deze App instapten hebben zelf een lasterlijk slecht en infaam track-record qua privacy en security borging. (bijkomend ook nog behoorlijk close met de chinese staatspartij).
Vervolgens zeiden ze begin na de eerste maanden dat Zoom draaide dat ze alles naar maatstaven van nu zouden optrekken.
Die App is er ondertussen nou al wel een tijdje dus tja.
13-09-2020, 20:32 door Anoniem
Waarom kan een jong bedrijfje in videoconferencing in korte tijd TOTP ondersteunen en is dat de Belastingdienst/Logius na 10 jaar nog steeds niet gelukt...?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.