image

Browserontwikkelaar Brave lanceert eigen website op Tor-netwerk

dinsdag 6 oktober 2020, 13:40 door Redactie, 3 reacties

De websites van browserontwikkelaar Brave zijn tegenwoordig ook toegankelijk via het Tor-netwerk, wat gebruikers meer privacy en security moet bieden. Brave is geen onbekende met het Tor-netwerk. In 2018 besloot het bedrijf om de browser van privétabs met Tor-integratie te voorzien. De privétabs met Tor-integratie laten het internetverkeer via het Tor-netwerk lopen. Op deze manier wordt het ip-adres van de gebruiker afgeschermd en kan de provider niet meer meekijken.

Daarnaast beheert Brave verschillende servers die binnen het Tor-netwerk worden gebruikt. Het Tor-netwerk bestaat uit verschillende servers waarover het verkeer loopt. De laatste server in deze keten is de exitnode of exitrelay. Via deze server, die door vrijwilligers aan het Tor-netwerk wordt toegevoegd, wordt het verzoek van de Tor-gebruiker naar het internet gestuurd.

Brave wilde nog een stap verder gaan door de eigen websites op het Tor-netwerk te hosten. Hierdoor hoeven Tor-gebruikers het Tor-netwerk niet te verlaten, wat de veiligheid van gebruikers moet vergroten. Adressen op het Tor-netwerk eindigen op .onion en bestaan uit een string van zestien karakters. In het geval van Brave is er gekozen voor het domein brave5t5rjjg3s6k.onion. De browserontwikkelaar heeft de eigen onion-site niet alleen aangekondigd, maar ook in technische detail stap voor stap beschreven hoe het dit domein aanmaakte.

Reacties (3)
06-10-2020, 15:43 door Anoniem
Werkt vooralsnog alleen in de Brave desktop applicatie en niet op de Android versie van Brave zo te zien.
06-10-2020, 18:40 door Anoniem
Ja maar wel in de Tor Browser op android.

J.O.
07-10-2020, 13:32 door Anoniem
Door Redactie: Adressen op het Tor-netwerk eindigen op .onion en bestaan uit een string van zestien karakters. In het geval van Brave is er gekozen voor het domein http://brave5t5rjjg3s6k.onion

Het verouderde Tor v2 .onion services protocol (met het korte .onion adres bestaande uit een string van 16 karakters) zal worden uitgefaseerd in 2021. Registreer daarom de langere v3 .onion adressen (met 56 karakters), voor zover reeds beschikbaar. De nog bestaande v2 onion adressen zullen blijven werken zolang het Tor netwerk die nog ondersteund (tot uiterlijk 15 juli 2021), en zullen daarna komen te vervallen. Het nieuwere v3 protocol is veel veiliger dan het voorgaande.

As humankind's understanding of math and cryptography evolved, the foundation of version 2 became fragile and at this point in time, unsafe. If you want to read more about the technical problems that version 2 faces, please read this post and don't hesitate to ask questions if any.

https://blog.torproject.org/v2-deprecation-timeline
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.