image

Ziekenhuis VS schikt rechtszaak over ransomware-aanval met patiënten

donderdag 5 november 2020, 17:12 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis dat vorig jaar het slachtoffer werd van ransomware heeft een rechtszaak over de aanval met patiënten geschikt. Aanvallers wisten systemen van het Saint Francis Healthcare System te versleutelen, wat ook gevolgen voor de dienstverlening aan patiënten had.

Het ziekenhuis besloot het gevraagde losgeld niet te betalen en de versleutelde data aan de hand van backs-ups te herstellen. Sommige informatie kon echter niet worden hersteld en is door de aanval permanent verloren gegaan. Het ging onder andere om gescande documentatie en medische dossiers van patiënten die tussen 20 september en 31 december 2018 in het ziekenhuis werden behandeld.

Verschillende patiënten besloten een "class-action" rechtszaak tegen het ziekenhuis te starten. Het ziekenhuis heeft nu een schikking met de eisers getroffen en de rechter gevraagd om die goed te keuren. Als onderdeel van de schikking reserveert het ziekenhuis 350.000 dollar. Dat bedrag zal worden gebruikt om elke deelnemer aan de rechtszaak 280 dollar te betalen, meldt Bloomberg Law.

Reacties (2)
06-11-2020, 09:02 door Anoniem
Blijkbaar was het losgeld veel meer dan die 350.000 Zo wordt de TCO van software wel lekker hoog.
06-11-2020, 11:16 door [Account Verwijderd]
Ik schoot in eerste instantie in mijn lach van de titel. "ransomware-aanval met patienten" ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.