image

ACM onderzoekt of betaalapps toegang tot NFC hebben

vrijdag 4 december 2020, 10:41 door Redactie, 0 reacties

De Autoriteit Consument & Markt start een onderzoek of betaalapps wel toegang tot de NFC-functie van smartphones hebben. Via de functie is het mogelijk om contactloos met de smartphone in winkels te betalen. Op sommige smartphones heeft alleen de betaalapp van de ontwikkelaar toegang tot NFC.

"Dat kan de innovatie op het gebied van betaalapps belemmeren en vermindert de keuzevrijheid van consumenten en bedrijven", aldus de ACM. De toezichthouder ziet onder andere toe op naleving van de Interchange Fee Regulation. Deze Europese Verordening zorgt ervoor dat mensen het recht hebben om in een winkel te kunnen kiezen op welke wijze ze betalen.

De ACM onderzoekt of de beperking van de toegang voor betaalapps tot de NFC-functie deze keuzevrijheid van de gebruiker beperkt. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten kan de ACM een sanctie of boete opleggen. De toezichthouder noemt geen namen, maar bij Apple kunnen gebruikers alleen NFC-betalingen via Apple Pay uitvoeren. Eerder werd al bekend dat de Europese Unie regels overweegt die Apple verplicht om concurrenten toegang tot NFC te geven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.