image

Ransomwaregroep dreigt patiëntfoto's cosmetische kliniek te lekken

vrijdag 25 december 2020, 08:50 door Redactie, 0 reacties

Een groep ransomwarecriminelen die wist in te breken op de systemen van een Britse cosmetische kliniek dreigt gegevens van patiënten te zullen lekken wanneer er niet wordt betaald, waaronder voor- en na-foto's. De aanvallers claimen dat ze negenhonderd gigabyte aan data van de Transform Hospital Group hebben buitgemaakt. De cosmetische kliniek is naar eigen zeggen de toonaangevende specialist op het gebied van cosmetische chirurgie en gewichtsverlies.

De Transform Hospital Group bestaat uit elf klinieken die verschillende soorten operaties uitvoeren, zoals borstvergrotingen en -verkleiningen, tepel- en neuscorrecties en bariatrische chirurgie. "Er heeft een inbraak op onze it-systemen plaatsgevonden. Betaalgegevens van patiënten zijn niet gestolen, maar persoonlijke data van patiënten is mogelijk wel benaderd", aldus het bedrijf in een verklaring aan de BBC. De keten heeft patiënten gewaarschuwd en het datalek bij de Britse privacytoezichthouder gemeld.

Een aantal jaren geleden verschenen foto's en gegevens van een Litouwse kliniek in plastische chirurgie op internet nadat aanvallers toegang tot de database hadden gekregen. De aanvallers eisten losgeld om de patiëntgegevens, waaronder ook foto's niet te publiceren. Ook een Britse kliniek voor plastische chirurgie werd in 2017 afgeperst nadat aanvallers toegang tot patiëntgegevens kregen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.