En dat was 2020, een jaar dat in recordtempo voorbij vloog. Versie 2021 is inmiddels overal op tijd uitgerold en voor zover zijn er nog geen bugs aan het licht gekomen. De gehele redactie van Security.NL wenst iedereen dan ook traditiegetrouw een gelukkig en veilig nieuwjaar!
Het afgelopen jaar kregen we, net als de jaren daarvoor, met tal van datalekken, privacyschandalen, kwetsbaarheden, exploits, beveiligingsupdates en malware te maken. Encryptie wordt nog altijd door politici op de korrel genomen, infecties door ransomware vinden dagelijks plaats en tracking is gemeengoed op het internet. We zagen dit jaar echter ook meer boetes voor het overtreden van de AVG en namen afscheid van Adobe Flash Player, dat jarenlang een belangrijke aanvalsvector was. Voor de belangrijkste ontwikkelingen van 2020 maakten we dit jaaroverzicht.
Wat 2021 zal brengen is nog onduidelijk, maar één ding is zeker. Ook dit jaar zal Security.NL weer dagelijks met hart en ziel het laatste nieuws over security en privacy brengen. We hopen dat iedereen op de lijst met goede voornemens veilige wachtwoorden, het periodiek maken en testen van back-ups en het tijdig installeren van beveiligingsupdates zet. Er zijn vast nog meer zaken te noemen. We zijn dan ook benieuwd naar jullie goede voornemens!
De Redactie
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Op woensdag 17 maart mogen alle Nederlanders van achttien jaar en ouder weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. ...
Nog een aantal weken en dan gaat Nederland weer naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. In aanloop naar de ...
Het aftellen naar de verkiezingen is begonnen. Nog vier weken en dan mag Nederland in de stemlokalen en per post bepalen wie de ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.