Minister De Jonge van Volksgezondheid blijft zich inzetten om het gebruik van de CoronaMelder-app verder te verhogen. Meer dan 4,4 miljoen mensen hebben de corona-app inmiddels gedownload. Volgens onderzoek lukt het om door middel van de app meer én sneller mensen te bereiken.
Sinds 1 december kunnen mensen na een melding in de app dat zij contact hebben gehad met een besmet persoon zich ook laten testen als zij geen klachten hebben. In de periode tot en met 10 januari zijn op deze manier 1300 besmettingen vastgesteld. "Deze waren anders pas later opgemerkt en hadden daardoor voor extra besmettingen kunnen zorgen", aldus het ministerie van Volksgezondheid.
Uit het doorlopend onderzoek naar het gebruik en wat mensen van de CoronaMelder-app vinden blijkt dat het gebruik het laagst is onder jongvolwassenen tot 24 jaar. De meeste gebruikers bevinden zich in de leeftijdsgroep van 55 tot 64. Verder is de app vaker door hoger opgeleiden geïnstalleerd dan lager opgeleiden. Gebruikers van de app schatten daarnaast hun risico op een besmetting met het coronavirus hoger in dan niet-gebruikers.
Vandaag zijn twee rapporten verschenen over CoronaMelder. Het eerste rapport gaat over wat minden van de app vinden, het tweede rapport gaat in op de effecten die de app heeft op de processen van de GGD. Voor het eerste rapport werden 1900 mensen naar hun mening over de app ondervraagd. Dan blijkt dat privacy een voorname reden is om CoronaMelder niet te gebruiken. Een aanzienlijk deel van de deelnemers aan het onderzoek denkt dat CoronaMelder de locatie bijhoudt (67,6 procent) en persoonsgegevens opslaat (47,7 procent).
Minister De Jonge is blij met het aantal downloads van de app, maar wil het aantal verder vergroten. "Dat is een mooi aantal. Maar zeker nu we te maken hebben met een nog besmettelijker variant van het virus, blijven we ons inzetten om het gebruik van CoronaMelder verder te verhogen. Dit onderzoek laat zien dat we meer onbewuste besmettingen kunnen voorkomen als meer mensen de app gebruiken."
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Technisch Security Specialist
De IT in de zorg professionaliseert. De beweging naar de Cloud brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee maar ook de noodzaak om op security gebied stappen te zetten. Wil je die stap met ons zetten en werken in een dynamische, moderne IT omgeving? Solliciteer dan op deze veelzijdige functie!
Engineer IT-operations
Nationaal Cyber Security Centrum
Als engineer IT-operations werk je in DevOps-verband samen met de solution-engineers van het NCSC. Die zijn verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het applicatief beheer van onze businessapplicaties. Jij vult de Ops-taken in. Jouw grootste uitdaging? Bestaande regels vertalen naar technische oplossingen.
(Senior) Solutions-engineer
Nationaal Cyber Security Centrum
Als (senior) technisch applicatie beheerder/developer ben je verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het beheer van een aantal business applicaties en technische voorzieningen van het NCSC. Het gaat hierbij om applicaties en voorzieningen op het gebied van incident- en vulnerability management en malware analyse.
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.