Bij een aanval op Nitro Software die vorig jaar plaatsvond zijn de gegevens van 77 miljoen gebruikers gestolen. Het softwarebedrijf is onder andere de ontwikkelaar van Nitro PDF Reader, een alternatief voor Adobe Acrobat. Ook biedt het bedrijf software voor het signeren van pdf-documenten aan.
De aanval vond afgelopen september plaats en werd in oktober door Nitro Software aan de Australian Securities Exchange (ASX) gerapporteerd. Details over het aantal getroffen gebruikers werden echter niet gegeven. Vandaag meldt beveiligingsonderzoeker Troy Hunt van de datalekzoekmachine Have I Been Pwned dat het om meer dan 77 miljoen accounts gaat. De gestolen accountdata bestaat onder andere uit e-mailadressen, namen en met bcrypt gehashte wachtwoorden.
In totaal bevat de dataset meer dan zeventig miljoen e-mailadressen die nu aan Have I Been Pwned zijn toegevoegd. Via de zoekmachine kunnen gebruikers kijken of hun gegevens in bekende datalekken voorkomen. Van de gestolen e-mailadressen was 59 procent al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Senior Security Consultant
Als security consultant bij Cegeka speel je een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijven in Nederland en de Nederlandse maatschappij. Vandaar ook dat Cegeka dit hoog op de agenda heeft staan. Wij doen dit door, in close cooperation, onze klanten advies te geven op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
Wanneer mensen een eigen device (BYOD) mee nemen naar werk: hoe bescherm jullie je daartegen? (Ben zelf tegen het gebruik van ...
Juridische vraag: Bij ons bedrijf is gekozen voor bring-your-own-device, waarbij mensen zelf privé een laptop mogen kopen en ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.