Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Solarwind aanval als prelude voor cyber pandemic voor WEF's 4e industriële revolutie?

22-01-2021, 13:38 door Anoniem, 8 reacties
Another Mega Group Spy Scandal? Samanage, Sabotage, and the SolarWinds Hack
Whitney Webb • January 21, 2021 • 4,800 Words
The devastating hack on SolarWinds was quickly pinned on Russia by US intelligence. A more likely culprit, Samanage, a company whose software was integrated into SolarWinds’ software just as the “back door” was inserted, is deeply tied to Israeli intelligence and intelligence-linked families such as the Maxwells.
https://www.unz.com/wwebb/another-mega-group-spy-scandal-samanage-sabotage-and-the-solarwinds-hack/

Ook hiervoor werd, net als met de corona, een oefening gehouden. Als dit doorgaat gaat het een hoop extra werk opleveren en weer een klap voor de economie. Voor meer info zie bovenstaande link.
Reacties (8)
22-01-2021, 15:20 door Anoniem
https://mediabiasfactcheck.com/the-unz-report/

Overall, we rate The Unz Review a Questionable Source due to extreme right wing bias, promotion of propaganda and hate, as well as utilizing poor sources

Reasoning: Extreme Right, Propaganda, Conspiracy, Hate Group

Overall, we rate The Unz Review a Questionable Source due to extreme right wing bias, promotion of propaganda and hate, as well as utilizing poor sources. (M. Huitsing 2/12/2018) Updated (8/26/2018)
23-01-2021, 11:39 door Anoniem
Unz dot com is een anti-Israel site, je kunt nog beter een Al Jazeera rapport uit Qatar bekijken op YouTube over Pegasus en de relaties van NSO met Saoudi's en de Emiraten (Dark Matter) en horen dat zulke operaties afzonderlijke goedkeuring van de IDF behoeven.

Unz dot com zou beter passen op een platform als bitchute dot com, waar holocaust ontkenners en nazi sympathisanten een platform vinden, een waar ratten-platform voor anti-semieten (anti-joods en anti-moslim).

Deze site is een bruin-rode jetzer site. Maar in dit geval geld meestalt: "De appel valt niet ver van de boom" en de ene tak van de Amerikaanse veiligheidsdienst is de andere niet. Niets gebeurt bij toeval en wordt gesteund via Divide et Impera tactieken en zogenaamde jaren van tevoren al geoefende valse vlag operaties.

Cloak and dagger dus, eerder verstrengeling van politiek en criminaliteit top-down. Criminelen reizen reeds met diplomatieke paspoorten, die voor 20.000 dollar en meer worden aangeschaft. Corona-beperkingen gelden al niet meer voor hen. Iedereen heeft een prijs en is veil. Alleen de maker van een serie soms zeer mooi films is geslachtofferd. Weinstein kwijnt dus weg in een cel en anderen lopen tot het eind hunner dagen vrij rond. 's Mensen lot is ondoorgrondelijk of liever gezegd in alles reeds vastgelegd.

Alles wordt nu verklaard vanwege de Great Reset, Klaus Schwab, NWO, Codex Alimentarius, Satanische facties op aarde die elkander het leven zuur willen maken (forget it), White Dragon, Frankisme, Strijd tussen massiach ben Doovid en massiach ben Joseph, invloeden van niet-joodse kabalisten. Het monster dat opkomt uit de aarde in de buurt van Mekka., de Mahdi uit Korashan met volgelingen in witte klederen, niet zwarte.

Dus alles is menselijk getob, gekreun en och wej vanaf de dagen van de rivieren van Babylon.

Gooi het allemaal maar in m'n muts.

Jodocus Oyevaer
24-01-2021, 12:42 door Anoniem
Zero-day lek in eigen product, naar verluidt. En wie beschikken er over dergelijke zero-days?
Spelers dus die dicht bij dit eigen product zitten. Hoog in de boom dus.

Maar ja de vingers wijzen dus steeds naar elders - als je het maar geloven wil.

#sockpuppet
24-01-2021, 19:40 door Anoniem
Door Anoniem: Zero-day lek in eigen product, naar verluidt. En wie beschikken er over dergelijke zero-days?
Spelers dus die dicht bij dit eigen product zitten. Hoog in de boom dus.

Maar ja de vingers wijzen dus steeds naar elders - als je het maar geloven wil.

#sockpuppet

Het kan ook zijn dat de binary reverse-engineered was, en zodoende de zero-day gevonden werd.

Er zijn tal van andere mogelijkheden, dus om de organisatie zelf aan te wijzen is gissen.
24-01-2021, 22:44 door Anoniem
Ik vind er allemaal niet zo veel van want er is niet echt een waarheid hierin. Echter "volgens https://securityaffairs.co/wordpress/" is de FSB (rusland) bang dat Amerika de business sector hard gaat raken als tegenslag op de Solarwinds praktijken. Want alles (groepen als: NSA/FBI) etc wijzen naar Rusland.

Maarja als dat ook zoon Solarwinds type of hack word dan zie je dat net als bij deze hack waarschijnlijk pas in een jaar of twee. Het zijn nogsteeds bureaucraten dus moeten de IT-ers eerst operationele aanvalsplannen maken etc.

Voor de normale leek zoals ik, is het dus gewoon lekker meegenieten en meelezen op de nieuws websites:
https://security.nl
https://securityaffairs.co/wordpress/
https://Threatpost.com
https://www.wikipedia.org/ Daar staan ook vaak leaks op omdat mensen die natuurlijk zo maar kunnen plaatsen. Mensen op Wikipedia riepen al dat Biden president ging worden vanwegen de goede relaties met Israel jada jada.

Ik denk echter wel dat de grootse "cyber" dreiging van deze tijd misinformatie is, om bijvoorbeeld relletjes te veroorzaken in landen. Dat heeft namelijk niet veel nodig. 4chan.org doet dat soort "komiek" al jaren.


- RAMLETHAL
25-01-2021, 10:01 door Anoniem
Ook hiervoor werd, net als met de corona, een oefening gehouden. Als dit doorgaat gaat het een hoop extra werk opleveren en weer een klap voor de economie. Voor meer info zie bovenstaande link.

Onderbouw dit eens, over welke oefening heb je het ?

P.s.

Oefeningen voor rampenscenario's waaronder een pandemie, zijn de normaalste zaak van de wereld. Het zou erg zijn indien overheden dit *niet* doen. En bijvoorbeeld waarschuwingen in de wind slaan, met het idee dat het zo'n vaart niet zal lopen. Ik denk hierbij aan ons kabinet, en de genegeerde adviezen van NCTV over pandemic risk.

Indien we ons voorbereiden op overstromingen, en we krijgen nog een keer een watersnoodramp zoals in 1953. Zie jij de oefening dan als indicatie dat we opzettelijk ons land laten onderstromen ? ;)
25-01-2021, 10:02 door Anoniem
Zero-day lek in eigen product, naar verluidt. En wie beschikken er over dergelijke zero-days?
Spelers dus die dicht bij dit eigen product zitten. Hoog in de boom dus.

Maar ja de vingers wijzen dus steeds naar elders - als je het maar geloven wil.

Beetje onzinnige reactie. Zo kan je pretenderen dat zero days enkel worden gebruikt door of namens de fabrikant. Wat de grootst mogelijke onzin is. Alsof iedere fabrikant alwetend is, en de fouten in het eigen produkt kent.
25-01-2021, 10:34 door Anoniem
De ontwikkelaar én eindgebruiker moet gewoon alerter zijn. De zwaar overtrokken 'solar winds' breach is vooral te danken aan patch-uitstellers, onverschilligheid en naïviteit mbt softwarekeuze, alles by default en ander gemakzuchtig gedrag. Natuurlijk was/is die besmetting daar, maar met wat meer alertheid had de zgn. solarwinds geen media-aandacht verdiend. En een beetje 'ingewijde' moet weten dat Israël een prachtig land van oudheid, dadels en vakantie-resorts is. Maar dat in vrijwel alle commerciële software uit dat land een backdoor ingebakken zit. Alles onder het mom van 'veiligheid' aldaar. Volstrekt onbetrouwbaar dus. Gelijk aan IoTs uit China.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.