Het Tor Project dat verantwoordelijk is voor het Tor-netwerk en de Tor Browser heeft vorig jaar een recordbedrag aan donaties van gebruikers ontvangen. Het ging om een bedrag van meer dan 913.000 dollar. Het vorige record, dat in 2019 werd gevestigd, bedroeg 834.000 dollar.
Het Tor Project is een non-profitorganisatie die volledig dankzij giften bestaat. De organisatie wil minder afhankelijk worden van de donaties van de Amerikaanse overheid. In 2017 ontving het Tor Project 4,1 miljoen dollar. Daarvan was 2,1 miljoen dollar afkomstig van Amerikaanse overheidsinstellingen (51 procent), zoals de National Science Foundation, het Stanford Research Institute en een afdeling van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2015 waren donaties van de Amerikaanse overheid nog goed voor 85 procent van de inkomsten.
Vanwege de coronapandemie zag het Tor Project zich vorig jaar april naar eigen zeggen genoodzaakt om een derde van het personeel te ontslaan. Van de 35 medewerkers die de organisatie telde moesten er dertien een nieuw heenkomen zoeken, waardoor er een kernteam van 22 medewerkers overbleef.
De pandemie had ook gevolgen voor de ontvangen donaties, die begin 2020 een scherpe daling lieten zien. Tijdens de jaarlijkse donatiecampagne die altijd in de laatste maanden plaatsvindt werd dit meer dan goed gemaakt. Er werd in deze periode voor meer dan 376.000 dollar gedoneerd. Vorig jaar besloten meer dan 11.500 mensen voor het eerst geld aan het Tor Project te doneren. Van het donatiebedrag werd 26 procent (233.000 dollar) in cryptovaluta betaald.
Volgens Al Smith van het Tor Project zorgen de donaties ervoor dat dit jaar allerlei doelen kunnen worden gerealiseerd, zoals het verbeteren van de prestaties en gezondheid van het Tor-netwerk, het uitbreiden van de mobiele ondersteuning en het omzeilen van overheidsblokkades.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Junior specialist OSINT
Ben jij enthousiast en leergierig en wil je het cybercrimeteam Oost Nederland verder helpen in de aanpak van digitale criminaliteit? We zijn op zoek naar een junior specialist Open Source Intelligence (OSINT). Weet jij de digitale wereld van buiten naar binnen te halen? Dan is deze functie iets voor jou!
Een digitaal paspoort, recht op een betaalbare en snelle internetverbinding, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het ...
Juridische vraag: Helaas helaas houdt het bij mijn huidige werkgever op en moet ik eerdaags mijn laptop inleveren. Nu ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.