image

Operaties bij Franse ziekenhuizen uitgesteld wegens ransomware

dinsdag 16 februari 2021, 13:48 door Redactie, 1 reacties

Drie Franse ziekenhuizen hebben alle geplande operaties voor vandaag uitgesteld nadat systemen gisteren met ransomware besmet raakten. Volgens de Franse regionale krant Le Progres zijn drieduizend computers van de ziekenhuizen geïnfecteerd. De drie ziekenhuizen bevinden zich in de gemeentes Villefranche, Tarare en Trévoux.

Vanwege de aanval zijn alle systemen er plekke uitgeschakeld om verdere verspreiding te voorkomen. Hierdoor zijn telefoonlijnen onbruikbaar en hebben ziekenhuismedewerkers geen toegang tot informatie en systemen. Twee ziekenhuizen nemen door de besmetting geen spoedgevallen meer op. Die moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen. Verder werd besloten om alle operaties voor in ieder geval vandaag uit te stellen. Volgens Franse media zijn de drie ziekenhuizen door de Ryuk-ransomware geïnfecteerd.

Vorige week werd ook al één van de grootste ziekenhuizen in het departement Landes, met duizend bedden en 2300 medewerkers, door ransomware getroffen en waren computer- en telefoonsystemen door de infectie onbruikbaar.

Reacties (1)
16-02-2021, 14:01 door Anoniem
Mooi man, alles online.

En ik maar denken dat we een of andere pandemie hebben waardoor operaties moeten worden uitgesteld. Gelukkig is het gewoon het bekende falen achter de digi-dwang. Pfew...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.