image

Camera-app voor ip-camera's lekte miljoenen gegevens van gebruikers

dinsdag 16 februari 2021, 14:05 door Redactie, 4 reacties

Adorcam, een camera-app voor ip-camera's, heeft via een onbeveiligde database miljoenen gegevens van gebruikers gelekt, waaronder e-mailadressen, ip-adressen, gehashte wachtwoorden, wifi-netwerknamen, locatie en mogelijk ook door de camera gemaakte foto's. Dat ontdekte Justin Paine, beveiligingsonderzoeker en hoofd 'Trust & Safety' bij internetbedrijf Cloudflare.

Paine vond een onbeveiligde Elasticsearch-database van Adorcam die voor iedereen op internet zonder wachtwoorden toegankelijk was. Elasticsearch is zoekmachinesoftware voor het indexeren van allerlei soorten informatie. Het wordt onder andere ingezet voor het doorzoeken van websites, documenten en applicaties, maar is ook te gebruiken voor analytics, monitoring en data-analyse.

De 51 gigabyte grote database bevatte 124 miljoen rijen met gebruikersgegevens. Het ging om ip-adressen, e-mailadressen, serienummers, gehashte wachtwoorden, geolocatiegegevens, naam van wifi-netwerken en webcaminstellingen. Tevens vond Paine in de database links naar afbeeldingen die door de camera's lijken te zijn gemaakt, maar het lukte de onderzoeker niet om deze bestanden te downloaden. Paine waarschuwde de app-ontwikkelaars op 14 januari, vijf dagen later was de database beveiligd.

Reacties (4)
16-02-2021, 14:20 door Anoniem
Goh, verrassend! Hoeveel ezels nog te gaan die hun privacy dmv EIGEN surveillancecamera's naar de gallemiezen zien gaan door gebruik te maken van externe opslag bij derden? En ja, vooral zulke apps blijven gebruiken!

Waar blijft het gezonde verstand van beelden ZELF opslaan en/of encrypted hosten?
16-02-2021, 15:33 door Anoniem
Koop gewoon een goede NAS om bewakingsbeelden op te slaan.
Ik sla alles thuis op onder eigen beheer en dan heb je ook de controle over die data.
16-02-2021, 16:28 door Anoniem
Door Anoniem: Goh, verrassend! Hoeveel ezels nog te gaan die hun privacy dmv EIGEN surveillancecamera's naar de gallemiezen zien gaan door gebruik te maken van externe opslag bij derden? En ja, vooral zulke apps blijven gebruiken!

Waar blijft het gezonde verstand van beelden ZELF opslaan en/of encrypted hosten?

Omdat de gemiddelde consument niet nadenkt hierover, die koopt kant en klare oplossingen bij de o.a. de mediamarkt :-)
Verdiepen er niet in en sluiten het aan via plug and play, accountje configureren en het werkt... prachtig vanaf elk apparaat benaderbaar.

Dan heb ik het nog geen eens over consumenten die "goedkope" camera's op websites zoals AliExpress en Wish kopen...
Is toch ongelooflijk zo goedkoop :-)
17-02-2021, 13:35 door Anoniem
Door Anoniem: Dan heb ik het nog geen eens over consumenten die "goedkope" camera's op websites zoals AliExpress en Wish kopen...
Is toch ongelooflijk zo goedkoop :-)

Wat is het probleem daarmee?
Mijn camera's hangen in een separaat VLAN, met een fixed ip ingesteld en met een nietbestaand ip-adres is GW.
Voor de zekerheid op mijn firewall die adressen uitgaand ook nog geblokkeerd.
Knappe Chinees die daar uitbreekt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.