image

Samsung voorziet Galaxy-smartphones 4 jaar van beveiligingsupdates

woensdag 24 februari 2021, 09:47 door Redactie, 3 reacties

Samsung zal alle Galaxy-smartphones voortaan minimaal vier jaar na de lancering van beveiligingsupdates voorzien, zo heeft de fabrikant in een persbericht aangekondigd. Het gaat om meerdere modellen die sinds 2019 zijn gelanceerd, waaronder de Z, S, Note, A, M, XCover en Tab series.

Volgens Samsung moet dit gebruikers meer zekerheid geven dat hun data beschermd is. De fabrikant brengt net als andere partijen maandelijks beveiligingsupdates uit. Oorspronkelijk konden Samsung-telefoons drie jaar lang op beveiligingsupdates rekenen, maar dat is nu naar vier jaar uitgebreid voor Galaxy-modellen. Google hanteert zelf nog altijd een ondersteuning van drie jaar, net als veel andere fabrikanten.

In 2014 lanceerde Google het "Android One" programma. Smartphonefabrikanten die aan het programma deelnemen moeten hun smartphones, die het Android One-label dragen, minimaal drie jaar van beveiligingsupdates voorzien. De beperkte supportperiode van Androidtelefoons is een veel gehoord kritiekpunt. Zeker in vergelijking met Apple. Zo wordt de in september 2015 gelanceerde iPhone 6S nog steeds door Apple ondersteund.

Image

Reacties (3)
24-02-2021, 15:36 door Anoniem
Een goed begin het werd tijd,ook gunstiger voor burgers
die weinig bellen zonder abonnement.

The Matrix
24-02-2021, 17:29 door Anoniem
Door Anoniem: Een goed begin het werd tijd,ook gunstiger voor burgers
die weinig bellen zonder abonnement.

The Matrix
Een begin inderdaad. Beter is als er een termijn na 'end-of-sale' wordt gegarandeerd. Nu loop je alsnog het risico dat als een telefoon 2,5 jaar wordt verkocht en je koopt het laatste toestel, je nog maar een half jaar support hebt.

Persoonlijk vind ik dat men tot twee jaar na end-of-sale security updates moet garanderen. Dat is in lijn met de garantietermijn volgens consumentenrecht. Je hebt recht op een deugdelijk product. Een apparaat vol kwetsbaarheden is niet deugdelijk.
25-02-2021, 08:52 door Anoniem
waneer ga dat in dan......ik heeft nog steeds update staan uit 2019 2020?.....slecht hoor Samsung troep?.
zo wel mijn tab a7.....en smartphone updat s van Samsung is slecht ??????
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.