/dev/null - Overig

Hugo snapt CoronaMelder niet

17-03-2021, 13:28 door Erik van Straten, 7 reacties
Kennelijk kort nadat demissionair minister Hugo de Jonge tweemaal in een stembureau was geweest (de eerste keer onverrichterzake omdat hij een verlopen paspoort bij zich had waar, naar verluidt [1], de gaten al ingestansd waren) meldt hij op Twitter ([2], bron [3], vette opmaak toegevoegd door mij):
11:59 AM · Mar 17, 2021, door Hugo de Jonge @hugodejonge: Zojuist kreeg ik een melding van CoronaMelder dat ik mogelijk in contact ben geweest met iemand die recent positief is getest. Gelukkig heb ik geen klachten. Ik ga in quarantaine en werk door vanuit huis. Zaterdag zal ik een test doen (of eerder als ik toch klachten krijg).

Om CoronaMelder nog een heel klein beetje te laten helpen, is het essentieel dat mogelijk (in dit geval door Hugo de Jonge) besmette mensen bijtijds door hun app worden gewaarschuwd, d.w.z. voordat zij zelf besmettelijk worden. Als demissionair minister de Jonge tot zaterdag wacht met zich te laten testen, krijgt hij de uitslag waarschijnlijk op zondag of maandag, 4 of 5 dagen na vandaag. Mensen die hij vandaag besmet heeft kunnen dan al 2 of 3 dagen besmettelijk zijn, en mensen die hij gisteren of eerder besmet heeft, moeten nog langer wachten op een melding van hun app.

Jammer ook dat hij in zijn tweet niet vermeldt op welke datum hijzelf in de buurt van een besmettelijk persoon is geweest (met de melding die zijn app gaf als gevolg).

[1] https://nos.nl/liveblog/2372947-verkiezingsblog-tellen-van-briefstemmen-begonnen-rijen-voor-stembureaus.html
[2] https://twitter.com/hugodejonge/status/1372140557422768130
[3] https://nos.nl/liveblog/2372957-hugo-de-jonge-in-quarantaine-duitsers-onderzoeken-verband-hersentrombose-en-astrazeneca-prik.html

P.S. #1: De kans dat Hugo de Jonge daadwerkelijk besmet is geraakt, is niet zo groot: van de 5465 personen die, afgelopen week, na een app-melding een test aanvroegen, testten er 319 (5,8%) positief.

P.S. #2: Laat maar weten als er interesse bestaat in uitgebreide recente statistieken van deze app zoals ik eerder optekende in https://www.security.nl/posting/691636/CoronaMelder+stats.
Reacties (7)
17-03-2021, 15:07 door Anoniem
Daarnaast maakt Hugo de Jonge (CDA) zich dus schuldig aan identiteitsfraude en het rijden zonder rijbewijs.

PS in de captcha staat nu de letter 'CPN' naast elkaar, kan geen toeval zijn ;-).
17-03-2021, 15:09 door Anoniem
Tot 2 februari was de richtlijn om je pas vijf dagen na het risicovolle contact te laten testen. Dat is aangepast, nu wordt direct testen aanbevolen, maar als de uitslag negatief is moet je je na die vijf dagen nog een keer laten testen.

Het lijkt erop dat de nieuwe richtlijn van zijn eigen ministerie nog niet is doorgedrongen tot de minister.
17-03-2021, 15:19 door Anoniem
Het zou erg amusant zijn, als het hele kabinet in quarantaine moet vanwege een melding op de telefoon van onze minister van volksgezondheid. Vooral in deze tijd van tweedekamer verkiezingen.
17-03-2021, 16:30 door Anoniem
Komen gelijk een paar ideeën in me op voor een paar appies:

Snapjedecoronamelder app (hierin wordt elk aspect tot in den treuren uitgelegd)

decoronamelderpatch app (deze houdt bij of je coronamelder gepatch is)

zijnjebelangrijkedocumenten gepatch app (het idee is dat je daar al je gegevens inzet en de app waarschuwt wanneer er een document is verlopen, en die laten we dan door huawai ontwikkelen via een onderaannemen in India waarbij de data in Brussel staat via een cloud constructie ism met alibaba)

dezuilvanminerva app (een soort corona app voor twijfelaars)

deavondklok app (hierin kun je een dagboek bijhouden van alle perikelen tijdens de avondklok en dit delen met anderen)

debenjijwerkloosdoorcorona app

hetpersoonlijkleed en slachtoffers door uitgeklede ziekenhuizen app
17-03-2021, 17:31 door Anoniem
Dit is niks meer en niks minder dan een promotiestunt om die APP te pushen. Hij heeft helemaal geen melding gehad maar neemt een paar dagen vrijaf.
17-03-2021, 19:08 door Anoniem
Door Anoniem: Tot 2 februari was de richtlijn om je pas vijf dagen na het risicovolle contact te laten testen. Dat is aangepast, nu wordt direct testen aanbevolen, maar als de uitslag negatief is moet je je na die vijf dagen nog een keer laten testen.

Het lijkt erop dat de nieuwe richtlijn van zijn eigen ministerie nog niet is doorgedrongen tot de minister.

Lijkt me ook wel handig als dat dan over over over duidelijk in de app staat. Dan hoeft het nergens door te dringen, behalve bij de lezer van de melding :)

De traagheid van die uitslagen heeft helaas wel echt invloed of je meteen de besmettingen stopt of het nog even kan door etteren.
17-03-2021, 20:55 door Anoniem
Daarnaast maakt Hugo de Jonge (CDA) zich dus schuldig aan identiteitsfraude
Identiteitsfraude is volgens mij als iemand zich voor een ander uitgeeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.