image

Verdachte bekent dat hij Tesla via insider met malware wilde infecteren

vrijdag 19 maart 2021, 09:04 door Redactie, 1 reacties

Een 27-jarige Russische man heeft in de Verenigde Staten bekend dat hij Tesla via een medewerker met malware wilde infecteren. De werknemer, die ook informatie over het netwerk moest verstrekken, zou hiervoor een beloning van 1 miljoen dollar krijgen. Het uiteindelijke doel van de aanval was om allerlei data van het netwerk te stelen en Tesla hiermee af te persen.

Als het bedrijf geen losgeld betaalde zou de data openbaar worden gemaakt. De Russische verdachte was naar de Verenigde Staten gevlogen om daar met de Tesla-medewerker te overleggen. In plaats van de criminelen te helpen waarschuwde de werknemer Tesla. Het bedrijf informeerde daarop de FBI. Zo kon de verdachte worden aangehouden, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Volgens de aanklager heeft de Rus geclaimd dat hij voor een niet nader genoemde groep werkte die zich met "speciale projecten" bezighoudt. Deze groep betaalt medewerkers van aangevallen bedrijven om bedrijfssystemen met malware te infecteren. De groep zou op deze manier verschillende ondernemingen hebben weten te besmetten. Eén van deze bedrijven zou vier miljoen dollar losgeld hebben betaald. De rechter doet op 10 mei van dit jaar uitspraak.

Reacties (1)
19-03-2021, 09:48 door Anoniem
Bedrijven zoals Tesla dienen eigenlijk dezelfde security eisen te hanteren als de luchtvaart. Ik ben benieuwd hoe het bij Tesla is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.