Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

De komende (cyber) aanvallen op Rusland

21-03-2021, 23:37 door Anoniem, 16 reacties
Beste l(i)eden van security puntje Nederland,

Ik wil deze thread maken om een alternatief te bieden aan een aantal lopende discussies op dit forum, met een onderwerp wat dichter bij de kern van deze site betreft. Namelijk IT security, cyber security enz.

Na de "War on drugs", "War on Terror" lijkt de lang verwachtte globale "Cyberwar" aanstaande. Veel industrie-insiders reizen niet meer op en af tussen continenten en landen en zitten wegens SARS2-Covid19 thuis, te "telewerken". Alles verandert door de tijd. Van spionage achter vijandige linies in Irak (nu bondgenoot) tot het "op vakantie gaan" in Balkan landen onder de Russische invloedssfeer (Montenegro, Macedonie, Albanie, Kosovo, Croatie) tot "cyberwar spelen" vanuit je kelder in een oud Hollands dorp. (defensies, offensies, wie weet wat nog meer?)

Even voor de duidelijkheid: ik ben geen "industrie-insider" of gelieerd aan NATO, de VS, de AIVD, MIVD en de honderden think tanks in onze eigen sphere of influx en daarom ben ik helemaal vrij om te spreken over onderwerpen die ik interessant acht. En neen, ik ben ook niet op de hand van "den vijand" want dat soort prietpraat wordt wel eens geopperd door kleine verradertjes aan deze kant maar laat ze maar miepen... de groeiende rode neus staat ze goed.

Wat is jullie mening over de politisering van het internet. Immers nu we allemaal thuiswerken moet er toch geld binnenkomen, dus ook in de "oorlogssector". Welke effecten heeft een cyberoorlog op ons als burgers hier in Nederland? Wat voor cyberaanslagen kunnen we verwachten, waardoor we nog meer rechten mogen inleveren? Of krijgen we juist een storm van ontwikkeling in de opensource sectoren, waar we uiteindelijk allemaal van profiteren? Lekker speculeren, lekker discussieren of gewoon je mening uiten over techniek en politiek nu het (nog) redelijk anoniem kan...

Deze week sloeg ik de spreekwoordelijke krant open (ik volg het nieuws nog nauwelijks).

Putin zou de Britse spion Steele bekend van het gelijknamige anti-Rusland dossier op een dodenlijst gezet (Ik ben van mening dat toch echt Cambridge Analytica Trump in het zadel heeft geholpen maar goed...), de "enorme" hack van Amerikaanse overheidsdiensten via de SolarWinds hack die 9 maanden ongedetecteerd bleeft door de 17 Amerikaanse inlichtingendiensten wat de aanleiding vormt voor de onlangs aangekondigde cyberaanvallen op Rusland die aanstaande zijn.

Nu ben ik zelf totaal "buiten" de industrie en misschien zou ik er beter aan doen om op eigen naam zelf een blog te beginnen, alhoewel mijn meningen niet erg gewaardeerd worden hier in het Westen, misschien kan ik mij toch laten gelden op de natuurlijke manier, via waarheidsvinding enz. Deze jongen zit lekker werkeloos de hele dag te gamen, ook niet gezond, ha ha. Maar dat terzijde.

De Amerikaanse regering van president Biden zou op korte termijn met digitale vergeldingsacties tegen Rusland komen. Ook tegen China worden stappen voorbereid.


'Biden komt met cyberaanvallen op Rusland en China'

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5218559/cyberaanvallen-rusland-china-hack-biden-amerika


Via RTL Nieuws: Het Kremlin zegt verontrust te zijn over berichten dat de VS cyberaanvallen op Russische netwerken aan het plannen zijn.

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5218804/cyberaanvallen-vs-rusland-kremlin-russische-hackers


Overigens noemde China de VS pas nog "kampioen in cyberaanvallen ". Dezelfde Chinezen die een heel andere toon aansloegen tegen het nieuwe hoofd van de US State Department , Anthony Blinken. Daarbij viel het mij op dat er binnen de USG verschillend wordt gedacht over dreigingen, waar Biden & co. het niet eens zijn met de mooie dame als plaatsvervangend DNI is, enz. Een heel rare situatie, een gebroken land met een schizofreen beleid wat wij in Nederland en Europe ook zullen gaan voelen, of niet?

Hoe zit het met de capaciteit en weerbaarheid van Nederland als een van de belangrijkste (ik zeg: belangrijkste) infrastructuurland in Europe? Roepen ze bij de MIVD ook soort "pang pang" met pingtests, lezen ze bij de AIVD inmiddels digitale kranten of kopen "wij" dit in bij de Amerikanen (en wat willen zij hier voor terug...) en zijn de NSA bijv wel te vertrouwen in onze bescherming of lopen wij als we teveel onderzoek doen straks als verwarde persoon naakt over straat met stemmetjes van aliens in ons hoofd (grapje)

Wie gaat zich bewijzen... de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) ? Wat weten wij daarvan eigenlijk? Kijk.. de Chinezen en vooral de Russen weten allang wat er bij al die clubs spelen natuurlijk, maar jij en ik weten bijzonder weinig. Ik vraag mij ook af wat er gaat veranderen als wij straks 5g krijgen (hopelijk snel). Ik vind het onzin dat men bezig is geweest met prestige projecten i.p.v. met de realiteit inzake het radarstation in Burum wat van 5g last zou hebben, waardoor de veiling van de frequenties uitgesteld moest worden. "Men" wilde dan maar een afluisterpost in Zwitserland vestigen... wat een onzin, waarom niet op een onze eilanden, binnen gecontroleerd nationaal gebied? En ik geloof dat als je een dekkend 5g netwerk hebt in Nederland op de 3-5ghz range, behalve in Burum, je vanuit Burum gewoon door kunt blijven gaan met het onderscheppen van satdata op die banden want de golflengte van 5g mobiele technologie is zo klein dat zelfs een paar bomen een belemmering vormen. Uitwijken naar Zwitserland? Vreemd, heel vreemd allemaal, maar ik zal wel weer een complotdenker zijn.

Terug naar het onderwerp: wat verwachtten jullie van de cyber aanvallen op Rusland, in elke vorm? En wat verwachten jullie als retalatory aanvallen vanuit Rusland, China, misschien Iran, of andere landen en groepen, en misschien wel "olie op het vuur" false flag actoren van binnenhuis, in een politiek intern verdeeld Westen...? Niemand die het echt weet. Maar het enige wat ik weet is dat we meer dan ooit behoefte hebben aan veilige systemen, met auditing, en niet meer ouderwets "open" infrastructuur, zodat de overheid een achterdeurtje heeft, met verzwakte crypto enz. Ik zie de NSA de komende jaren een meer adviserende rol innemen die vaker persberichten zal uitbrengen over gelekte exploits en misschien dat men binnen een paar jaar wel een 180 graden draai maakt en zelfs crypto gaat aanbevelen, zoals secure DNS enz.

The NSA warns enterprises to beware of third-party DNS resolvers

https://arstechnica.com/information-technology/2021/01/the-nsa-warns-enterprises-to-beware-of-third-party-dns-resolvers/

Wie weet wat de toekomst brengt mag het zeggen maar laten wij gewoon lekker keuvelen en speculeren.
Reacties (16)
22-03-2021, 15:09 door Anoniem
DEF CON 26 - Rob Joyce - NSA Talks Cybersecurity
https://www.youtube.com/watch?v=gmgV4r25XxA

Belangrijkste les: samenwerken met elkaar voor een asymmetrisch voordeel over de vijand.

Alleen in Nederland kan men niet samenwerken!
22-03-2021, 18:27 door Anoniem
Door Anoniem: DEF CON 26 - Rob Joyce - NSA Talks Cybersecurity
https://www.youtube.com/watch?v=gmgV4r25XxA

Belangrijkste les: samenwerken met elkaar voor een asymmetrisch voordeel over de vijand.

Alleen in Nederland kan men niet samenwerken!

Goed idee maar met wie zou ik dan moeten samenwerken?
22-03-2021, 18:30 door Anoniem
Ik geloof dat je dan je ziel moet verkopen...
22-03-2021, 19:14 door Anoniem
De NSA mag wel eens verklappen dat er aan de hand is met die andere vorm van intelligentie... of zou Moskou daar opener over zijn? Want ze zijn wel eerlijker op dat gebied in Rusland.

De activiteit giert de spuigaten uit... misschien lost een druppel bloed het op bij een scheerfoutje.. iemand die nog naar de kapper moet? :)

Wel een aparte bag of tricks... maar je kunt weinig delen want verschillende mensen, verschillende niveaus... in dit parellellogram :) Wiskundige figuren hacken is vragen om serieuze problemen. Ik raad het diegenen in the know ten strengste af.

Gewoon een berichtje van een observant
22-03-2021, 21:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: DEF CON 26 - Rob Joyce - NSA Talks Cybersecurity
https://www.youtube.com/watch?v=gmgV4r25XxA

Belangrijkste les: samenwerken met elkaar voor een asymmetrisch voordeel over de vijand.

Alleen in Nederland kan men niet samenwerken!

Goed idee maar met wie zou ik dan moeten samenwerken?

Het antwoord op je vraag weet ik niet.

Wat ik wel weet is als je in 'die' wereld een simpele vraag stelt en je een dom antwoord krijgt, je gewoon weg moet lopen.
22-03-2021, 22:37 door Anoniem
Door Anoniem:Wiskundige figuren hacken is vragen om serieuze problemen. Ik raad het diegenen in the know ten strengste af.

Een logicus kan je ook niet aanvallen, want hij legt een puzzel neer.
23-03-2021, 06:14 door Anoniem
In hoeverre is NATO de agressor in deze? Kleurenrevoluties?

Worden de christelijk-orthodoxe bewoners er opnieuw de dupe van?

Wat was de achtergrond van de meeste Bolsjewieken?

Vragen, waarop we in de geschiedenisboekjes steeds maar geen antwoord krijgen?

De voortgezette "kruisiging" van Rusland begon al ver voor 1917.
Wellicht geeft de oude mythologie een reeks antwoorden in geestelijke zin.

Men heeft juist weer de wintergodin, "Marzanna", een 'kroosdoopie gegeven' op de eerste lentedag.
Een oud volksgebruik, dat maar niet wil verdwijnen. Marzanna van 'mare' (als in nachtmerrie, "mors"-dood).

De Groene Lent, "arriverend" van over de zee, in de Grote Week, samen met de komst van de ooievaars.
Daar doen Nederlandse "reigers" niets aan af.

De oude Germaanse goden hebben al eerder in onze geschiedenis wraak genomen voor de verkrachting door hun fascistische meesters en zijn dan nu de Slavische goden en godinnen aan de beurt voor hun wraakoefening?

Jodocus Oyevaer
23-03-2021, 10:29 door Anoniem
Nederland zou relatie met Kremlin in geheim hebben hersteld vanwege gas


https://www.nu.nl/economie/6123406/nederland-zou-relatie-met-kremlin-in-geheim-hebben-hersteld-vanwege-gas.html


Nederland doet iig niet mee deze keer
23-03-2021, 11:55 door Anoniem
Door Anoniem: Alleen in Nederland kan men niet samenwerken!
Natuurlijk kunnen we dat wel. Deste harder we roepen van niet, deste minder motivatie ter samenwerking.

Nationalisme zoals sommige Chinezen gek worden van hun vaderlandsliefde, gedrilde machines zoals Noord Korea.

Ik vind het een beetje een mentaliteitsprobleem wat we onszelf aanpraten.
23-03-2021, 19:04 door Anoniem
Door Anoniem: Nederland zou relatie met Kremlin in geheim hebben hersteld vanwege gas


https://www.nu.nl/economie/6123406/nederland-zou-relatie-met-kremlin-in-geheim-hebben-hersteld-vanwege-gas.html


Nederland doet iig niet mee deze keer

Joh.. Ze doen nog wel meer in het geheim samen.

Zowel Rusland als Rutte66 willen niet dat de onderweg weten boven komt. Een moord op 193 Nederlanders.. de economische belangen wegen zwaarder.
23-03-2021, 19:20 door Anoniem
Door Anoniem: In hoeverre is NATO de agressor in deze? Kleurenrevoluties?

Worden de christelijk-orthodoxe bewoners er opnieuw de dupe van?

Wat was de achtergrond van de meeste Bolsjewieken?

Vragen, waarop we in de geschiedenisboekjes steeds maar geen antwoord krijgen?

De voortgezette "kruisiging" van Rusland begon al ver voor 1917.
Wellicht geeft de oude mythologie een reeks antwoorden in geestelijke zin.

Men heeft juist weer de wintergodin, "Marzanna", een 'kroosdoopie gegeven' op de eerste lentedag.
Een oud volksgebruik, dat maar niet wil verdwijnen. Marzanna van 'mare' (als in nachtmerrie, "mors"-dood).

De Groene Lent, "arriverend" van over de zee, in de Grote Week, samen met de komst van de ooievaars.
Daar doen Nederlandse "reigers" niets aan af.

De oude Germaanse goden hebben al eerder in onze geschiedenis wraak genomen voor de verkrachting door hun fascistische meesters en zijn dan nu de Slavische goden en godinnen aan de beurt voor hun wraakoefening?

Jodocus Oyevaer

De Russen zijn hypocriet met hun nationalism (alleen voor export naar Westelijke hersenpannnen zoals John McAfee, Roger Waters, en heel triest Richard Stallman maar ook onze Arjen Kamphuis en die andere Kamphuis, CB3Rob die daar dan op TV mogen verdwijnen om het Westen als "communistisch" neer ze zetten en Rusland te verheerlijken.

De KGB heeft meer dan de CIA geexperimenteerd met parapsychologie en projecten om ons bewustzijn te beïnvloeden onder het demonische atheistische Soviet behind maar opeens is alles veranderd.. hmmm het moet maar blijven zeg ik dan.

En afstand nemen van dezelfde groep die achter de Bolsjewieken zaten doet Rusland niet. Dat doen de Useful Idiots in het Westen. Boze blanket mannen op middelbare leeftijd. Het zal wel een mix zijn van die rechtse parapsychology (rechts voor profit, niet omwillle van enig ideaal) en een hack van dat andere gedrocht, dat het eigenlijk wel verdient, het veel te bemoeizuchtige Twittter-Facebook-Google complex.

Zeg Jo.. De Pelikanen en Ooievaars waren me ook al opgevallen. Dat is dat dan nu? Net zoals als een paraplu of een bijenplaag? Zelfs op RTL als achtergrond deco in TV shows. Ik ben weer eens ongeinformeerd maar gelukkig is het binnenkort lekker visweer, misschien komen ze dan in het echt voorbij.
23-03-2021, 21:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Nederland zou relatie met Kremlin in geheim hebben hersteld vanwege gas


https://www.nu.nl/economie/6123406/nederland-zou-relatie-met-kremlin-in-geheim-hebben-hersteld-vanwege-gas.html


Nederland doet iig niet mee deze keer

Joh.. Ze doen nog wel meer in het geheim samen.

Zowel Rusland als Rutte66 willen niet dat de onderweg weten boven komt. Een moord op 193 Nederlanders.. de economische belangen wegen zwaarder.

Onderweg weten = autotaalcorrectie van Onderste Steen
23-03-2021, 21:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Alleen in Nederland kan men niet samenwerken!
Natuurlijk kunnen we dat wel. Deste harder we roepen van niet, deste minder motivatie ter samenwerking.

Nationalisme zoals sommige Chinezen gek worden van hun vaderlandsliefde, gedrilde machines zoals Noord Korea.

Ik vind het een beetje een mentaliteitsprobleem wat we onszelf aanpraten.

In Nederland geen staatspropaganda. Hier spelen ze het spel "anti staat" en dat werkt bijzonder goed.

Niet luisteren dan kun je een paar wachten niet slapen, rijden mensen je half van de straat en doen collegas rot, op een plausible ontkenbare manier.

Zo stiekem. Dan liever de Russische autobommen en Uzis die geleegd worden of mensen ophangen op het publieksplein dan weet je gelijk wat er speelt maar hier moet het onzichtbaar en lijken op een spirituele ervaring.
23-03-2021, 21:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: In hoeverre is NATO de agressor in deze? Kleurenrevoluties?

Worden de christelijk-orthodoxe bewoners er opnieuw de dupe van?

Wat was de achtergrond van de meeste Bolsjewieken?

Vragen, waarop we in de geschiedenisboekjes steeds maar geen antwoord krijgen?

De voortgezette "kruisiging" van Rusland begon al ver voor 1917.
Wellicht geeft de oude mythologie een reeks antwoorden in geestelijke zin.

Men heeft juist weer de wintergodin, "Marzanna", een 'kroosdoopie gegeven' op de eerste lentedag.
Een oud volksgebruik, dat maar niet wil verdwijnen. Marzanna van 'mare' (als in nachtmerrie, "mors"-dood).

De Groene Lent, "arriverend" van over de zee, in de Grote Week, samen met de komst van de ooievaars.
Daar doen Nederlandse "reigers" niets aan af.

De oude Germaanse goden hebben al eerder in onze geschiedenis wraak genomen voor de verkrachting door hun fascistische meesters en zijn dan nu de Slavische goden en godinnen aan de beurt voor hun wraakoefening?

Jodocus Oyevaer

De Russen zijn hypocriet met hun nationalism (alleen voor export naar Westelijke hersenpannnen zoals John McAfee, Roger Waters, en heel triest Richard Stallman maar ook onze Arjen Kamphuis en die andere Kamphuis, CB3Rob die daar dan op TV mogen verdwijnen om het Westen als "communistisch" neer ze zetten en Rusland te verheerlijken.

De KGB heeft meer dan de CIA geexperimenteerd met parapsychologie en projecten om ons bewustzijn te beïnvloeden onder het demonische atheistische Soviet behind maar opeens is alles veranderd.. hmmm het moet maar blijven zeg ik dan.

En afstand nemen van dezelfde groep die achter de Bolsjewieken zaten doet Rusland niet. Dat doen de Useful Idiots in het Westen. Boze blanket mannen op middelbare leeftijd. Het zal wel een mix zijn van die rechtse parapsychology (rechts voor profit, niet omwillle van enig ideaal) en een hack van dat andere gedrocht, dat het eigenlijk wel verdient, het veel te bemoeizuchtige Twittter-Facebook-Google complex.

Zeg Jo.. De Pelikanen en Ooievaars waren me ook al opgevallen. Dat is dat dan nu? Net zoals als een paraplu of een bijenplaag? Zelfs op RTL als achtergrond deco in TV shows. Ik ben weer eens ongeinformeerd maar gelukkig is het binnenkort lekker visweer, misschien komen ze dan in het echt voorbij.


Blijken=blijven? En op TV verschijnen ipv verdwijnen?

Gebruik je soms een Google keypad? Haha

Wat is een boze blanket man? Heb je soms een Engelse taal ingesteld?

Google keypads bespioneren je... stel 2 talen in. Dit leest slecht en doet af van de boodschap.
23-03-2021, 22:47 door Anoniem
Hoi, beste anoniem van 19:20 uur op dit vroege avonduur,

Ja of we als niet belanghebbenden nou door de hond of de kat gebeten gaan worden, gebeten worden we toch wel als Euro-burgertjes. Rusland is wel een onveilig land. Binnenshuis heeft de Rus het heel knus en gezellig, maar buitenshuis op straat daar deugt het doorgaans niet. Dat is het terrein van het R.B.N. (Russisch Business Netwerk) en de corruptie..

Hier wordt het ook steeds minder veilig, vooral digitaal. Veel lieden, die noodgedwongen thuis zitten, zitten niet duimen te draaien maar zetten allerlei scam- en spam-campagnes op. Je denkt wat informatie te krijgen door het opsturen van een normaal SMS-je en dan ineens trekt men je hele maandtegoed van je mobieltje leeg (de prijs was niet in centen, maar men nokte euro's af). Hoe dom kon ik zijn, oplichter gewiekst en nog wat en geen handhaving of te weinig, helaas pindakaas.

De vroeger vanzelfsprekende eerlijkheid (honor = honeur) (kennen we nog van de postambtenaar die thuis het loonzakje kwam brengen). Dat is nu grotendeels verdwenen. Je komt oren en ogen te kort om alles in de gaten te houden wat je kan belagen. Eer je het weet is je bitcoin-wallet geleegd.

Het voormalig Oostblok is wel goed opgeleid (ze missen de rauwe ervaring van het Mammoetwet drama). De spullen gingen vroeger lang mee, ik weet van ijskasten uit de jaren zeventig, die nu nog draaien in 2021. Alleen nieuw ijskastlampje moeten vervangen. Het ding maakt wel wat lawaai met aanslaan, maar snort lustig verder en zorgt voor kou en ijs. Sowjets bouwden voor de eeuwigheid, man, en kabeltjes gingen niet eerst in een zuurbadje om te testen of ze wel niet te lang mee konden, zoals hier. Maar ja er zijn aan deze hemisfeer-kant van de globe maar twee wereldgrote aandeelhouders en daar valt alles zowat onder.

De leugens en de propaganda van weleer komen nu van een andere kant ook weer op ons af (van China, Saul Alinsky en zijn invloed op de neo-cons). Liever voor mij de lieden van de Tenach, dan die van de Babylonische Talmoed Diaspora. In Safed trouwens is heel wat uitgebroed in kabbalistische zin.

Technisch ligt Rusland wel wat achter, zeker ten opzichte van Eretz Izrael. De openbare Mikrotik router kan nogal wat onveilig zijn.

Leer ook wat in ons landje allemaal nog groen en eetbaar is en bemachtig bijvoorbeeld in tijden van nood ' een patrijs of een verse slingereend uit een vangpijp van een eendenkooi. Ooievaars en reigers kun je dus beter laten vliegen.

Ik denk niet dat we hier snel aan cyber-kempo gaan doen. Napoleon heeft het ook niet ver gebracht tegen Rusland met zijn inmiddels weer aan de Berezina tot "sans-culottes" verworden regimenten. Ook op de Barbarossa-Feldzug was men veel te luchtig gekleed.

En in 1921 wist Pilsudski (dwarsstreepje door de eerste l) ook de Bolsjewieken hier weg te houden, anders sprak men in Berlijn en Den Haag nu Russisch als tweede taal en hadden we het over "vliegende muizen" i.p.v. vleermuizen.

Maar, ach we hebben nu wel iets anders aan het 'heufd' met die komende "testerij en prikkerij" en de dreigende B.B.B.-strategie alom.

Naboj, naboj, of te wel "voorwaarts 2 x". Het ga je goed,

Jodocus Oyevaer
24-03-2021, 22:59 door Anoniem
Wel vreemd dat al die zakennetwerken ook die in Nederland iets hebben met occultisme.

Rusland heeft mij niets gedaan. Ik woon hier. Sterner nog. Ik heb zelfs respect voor de eerlijkheid van de Rus. Soort scouts honor dus.


Binnenkort maar eens met een slok langs hondenkooien ratelen want waarheid en info en veiligheid komt niet door bang thuis te zitten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.