Smartphones van fabrikant Gigaset zijn met malware besmet nadat aanvallers een officiële updateserver wisten te compromitteren. Getroffen toestellen ontvingen vorige week donderdag een malafide update die ongewenste adware-apps installeerde en de browser van de telefoon kaapte. Zo werden binnen de browser allerlei vensters met advertenties geopend. Ook werden Facebook-accounts van gebruikers overgenomen.
Verder bleek de malware WhatsApp-accounts te blokkeren, sms-berichten te versturen, het toestel traag te maken en voor een lege batterij te zorgen. Bij gebruikers die de malware via Android Debug Bridge (ADB) wisten te verwijderen werd die na een aantal uur weer opnieuw geïnstalleerd, meldt de website Borncity. Gigaset laat tegenover de website weten dat aanvallers een updateserver wisten te compromitteren die inmiddels is opgeschoond.
Verder meldt Gigaset dat het op korte termijn met een oplossing voor getroffen gebruikers komt. Volgens de smartphonefabrikant zijn alleen oudere toestellen door de malafide updates getroffen. De fabrikant gaat ervan uit dat de GS110, GS185, GS190, GS195, GS195LS, GS280, GS290, GX290, GX290 plus, GX290 PRO, GS3 en GS4-modellen niet besmet zijn geraakt. Gigaset komt vandaag of morgen met aanvullende informatie over het incident.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Het wetsvoorstel dat ervoor zorgt dat testbewijzen kunnen worden ingezet voor toegang tot activiteiten zoals sportwedstrijden, ...
Juridische vraag: In de media wordt bericht dat in China een crimineel collectief is opgepakt dat gamecheats verkocht. Volgens ...
In de randstand was het begin deze maand mogelijk om je in te schrijven voor een loting van 28 nieuwbouw huizen. Om zo ...
Iemand enig idee wat de beste manier is om een wachtwoord te bewaren?
Bij een webwinkel waar net een datalek is geweest staat de volgende tekst op de site Welke maatregelen neemt X om herhaling ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.