image

Cel voor oplichtersduo dat over bankgegevens van 19.000 personen beschikte

dinsdag 1 juni 2021, 14:24 door Redactie, 0 reacties

Twee 19-jarige mannen uit Veenendaal die over de bank- en persoonsgegevens van meer dan 19.000 personen beschikten zijn wegens oplichting en computervredebreuk door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot gevangenisstraffen. Het duo gebruikte de gegevens voor het oplichten van ouderen. Ze deden zich daarbij voor als bankmedewerkers en wisten van slachtoffers bankpassen, pincodes en inloggegevens te ontfutselen.

Met de passen en bankgegevens werden vervolgens limieten verhoogd en geld gepind. De ene Veenendaler werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De tweede man, die volgens de rechtbank bij de fraude een sleutelpositie vervulde, kreeg een onvoorwaardelijke gevangwegenisstraf van twee jaar opgelegd. Ook moet hij twee slachtoffers een schadevergoeding van in totaal 6500 euro betalen.

De rechtbank nam het de mannen zeer kwalijk dat ze misbruik maakten van oudere, vaak kwetsbare personen, om hier zelf financieel beter van te worden. Hoe het duo aan de lijsten met bank- en persoonsgegevens kwam is niet duidelijk. De vonnissen zijn nog niet openbaar gemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.