image

Australisch wetsvoorstel verplicht melden van betalen losgeld bij ransomware

maandag 21 juni 2021, 15:09 door Redactie, 0 reacties

De Australische Labourpartij heeft een wetsvoorstel gepresenteerd dat grote bedrijven verplicht om bij de overheid te melden dat ze van plan zijn om het losgeld bij ransomware-aanvallen te betalen. Aanleiding voor het wetsvoorstel zijn recente aanvallen op de Colonial Pipeline Company in de Verenigde Staten en vleesverwerker JBS. De laatstgenoemde betaalde de aanvallers 11 miljoen dollar losgeld. Volgens het Australian Cyber Security Centre (ACSC) is ransomware de grootste dreiging voor Australische bedrijven.

Door de "Ransomware Payments Bill 2021" moeten inlichtingen- opsporingsdiensten informatie kunnen verzamelen over waar het geld precies naar toe gaat, waarmee vervolgens de daders zijn te achterhalen, stelt Labor-lid en bedenker van het wetsvoorstel Tim Watts. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen gaat die gelden voor overheidsinstellingen en bedrijven met een omzet van meer dan tien miljoen dollar.

In het geval getroffen organisaties het losgeld willen betalen moeten ze eerst aan het ACSC de cryptowallet van de aanvaller rapporteren, het gevraagde losgeldbedrag, het te betalen bedrag en indicators of compromise. Organisaties die geen melding maken kunnen worden beboet. Mocht het voorstel worden aangenomen dan zal het volgens Watts dienen als basis van de overheidsaanpak van ransomware. De Ransomware Task Force van de Amerikaanse overheid pleitte onlangs ook voor een meldplicht bij het betalen van losgeld aan ransomwarecriminelen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.