image

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen getroffen door datalek

vrijdag 3 september 2021, 12:07 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 03-09-2021, 14:03

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is getroffen door een datalek waarbij persoonsgegevens in handen van derden zijn gekomen. Dat meldt de onderwijsinstelling via de eigen website. Details over wat er precies is gebeurd en hoe het datalek kon ontstaan zijn nog niet beschikbaar.

De HAN ontving op 1 september bericht dat er persoonsgegevens waren gelekt. Aan de hand hiervan is er een onderzoek ingesteld naar de impact. Tevens is er contact geweest met het Team High Tech Crime van de politie en er is melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. "Achter de schermen wordt hard gewerkt om de impact van de datalek in kaart te brengen", aldus de HAN.

De onderwijsinstelling zegt dat het onderzoek nog altijd in volle gang is en dat het alle mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt zo snel mogelijk zal informeren. Medewerkers en studenten wordt gevraagd om hun mailbox in de gaten te houden en alert te zijn op phishing.

Update

Tegenover de NOS laat een woordvoerder weten dat de HAN door de aanvaller wordt afgeperst. Wat de aanvaller precies eist is niet bekendgemaakt, maar hij claimt gegevens van medewerkers en studenten in handen te hebben.

Reacties (4)
03-09-2021, 16:25 door Anoniem
Gevalletje van Ransomware misschien?
03-09-2021, 22:49 door Anoniem
Door Anoniem: Gevalletje van Ransomware misschien?
Het zou goed kunnen want er wordt los geld gevraagd.
04-09-2021, 16:15 door Anoniem
Akerboom lacht nu in zijn vuistje..En met recht.
05-09-2021, 08:34 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gevalletje van Ransomware misschien?
Het zou goed kunnen want er wordt los geld gevraagd.

Het had nog veel erger kunnen zijn, als er vast geld was geëist.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.