image

Ransomware-aanval op Marketron raakt duizenden mediabedrijven

dinsdag 21 september 2021, 14:49 door Redactie, 4 reacties

Een ransomware-aanval op zakelijke softwareleverancier Marketron heeft duizenden media- en omroepbedrijven geraakt. Marketron biedt advertentieoplossingen waardoor bedrijven aan bezoekers en verkeer op hun website kunnen verdienen. Naar eigen zeggen heeft Marketron zesduizend media- en omroepbedrijven wereldwijd als klant die dagelijks van de diensten van het bedrijf gebruikmaken.

Alleen op de Amerikaanse markt zouden deze oplossingen vijf miljard dollar aan advertentie-inkomsten verwerken, afkomstig van meer dan één miljoen adverteerders. In een e-mail aan klanten laat Marketron weten dat het slachtoffer van de BlackMatter-ransomwaregroep is. Deze criminelen zitten ook achter de aanval op de Amerikaanse landbouwcoöperatie New Cooperative.

Door de aanval zijn alle Marketron-klanten getroffen, stelt ceo Jim Howard in de e-mail. Op het moment van schrijven zijn nog meerdere producten en diensten van Marketron offline, waaronder het adverteerders- en trafficportaal. Ook de diensten voor alle klanten die hun traffic door Marketron laten beheren zijn getroffen, zo laat de statuspagina zien. Wanneer de diensten weer online zijn is onbekend. Marketron zegt bezig te zijn met het herstellen van de getroffen systemen. Hoe de aanvallers toegang tot de systemen wisten te krijgen is onbekend.

Image

Reacties (4)
21-09-2021, 16:20 door Anoniem
Zou dit nu kunnen betekenen dat we (tijdelijk) minder reclame op het internet krijgen? Wat zou dat mooi zijn!
21-09-2021, 16:33 door Anoniem
tja wel ironisch.... als een hackers iets willen verdienen aan je ICT zoals marketeers dat willen doen door iedereen te volgen en het leven zuur te maken BS ads en coockies, dan kan ik alleen maar lachen als het ene kwaad het andere slechte in de weg gaat zitten :).
21-09-2021, 22:35 door Anoniem
Soort van ransomware Robin Hood actie? |:})
22-09-2021, 09:38 door Anoniem
Eindelijk een doel die het verdient.. maanden, jaren of zelfs levenslang cookies die je duur betaalde "snelle" telefoon vertragen omdat iemand makkelijk geld verdient met je kijkgedrag te volgen.. is mij ZEER welkome.. WE EANT MORE!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.