image

Twee verdachten ransomwaregroep aangehouden in Oekraïne

maandag 4 oktober 2021, 11:23 door Redactie, 1 reacties

De Oekraïense autoriteiten hebben in samenwerking met Europol twee verdachten aangehouden die onderdeel van een ransomwaregroep zouden zijn. Volgens Europol is de groep verantwoordelijk voor aanvallen waarbij tussen de vijf miljoen en zeventig miljoen euro losgeld van getroffen organisaties werd geëist.

De groep zou sinds april vorig jaar ransomware-aanvallen uitvoeren, gericht tegen grote industriële ondernemingen in Europa en Noord-Amerika. Daarbij werden gegevens gestolen en bestanden versleuteld. Wanneer getroffen bedrijven het gevraagde losgeld niet betaalden werd gedreigd met het openbaren van de gestolen data op internet. De naam van de ransomwaregroep is niet door Europol bekendgemaakt.

Bij de operatie tegen de groep, waar ook de Franse politie en de FBI waren betrokken, werden zeven woningen doorzochten en zoals gezegd twee personen aangehouden. Verder werd er 375.000 dollar aan contanten in beslag genomen en twee luxe auto's ter waarde van 217.000 euro. Daarnaast is er voor 1,3 miljoen dollar aan cryptovaluta bevroren.

Reacties (1)
04-10-2021, 13:20 door Anoniem
Kijk dat is mooi! Nu doorpakken!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.