image

Secure Open Source-programma ontvangt 1 miljoen dollar van Google

maandag 4 oktober 2021, 13:41 door Redactie, 4 reacties

Het Secure Open Source (SOS)-programma van de Linux Foundation ontvangt 1 miljoen dollar van Google voor het belonen van ontwikkelaars die de security van veelgebruikte opensourceprojecten verbeteren. Om welke projecten het precies gaat is nog niet bekend. Hiervoor wordt gekeken naar de impact van aangemelde projecten, zoals het aantal gebruikers dat van nieuwe securityverbeteringen profiteert, en hoe het met de veiligheid van het project op dit moment staat.

Wel is al duidelijk welke verbeteringen in aanmerking voor een beloning komen. Het gaat dan om verbeteringen die voor een veiligere supply chain en distributie-infrastructuur moeten zorgen, het gebruik van fuzzing om kwetsbaarheden te vinden en verschillende andere best practices. Voor complexe verbeteringen die een langdurig effect hebben en zo goed als zeker grote kwetsbaarheden in de betreffende code of infrastructuur voorkomen zijn er beloningen van 10.000 dollar of meer beschikbaar.

"Het SOS-programma is onderdeel van een grotere inspanning om met een harde waarheid om te gaan: de wereld is afhankelijk van opensourcesoftware, maar brede ondersteuning en financiële bijdrages zijn nodig om die software veilig te houden", aldus de Linux Foundation. Volgens Google is de investering van 1 miljoen dollar slechts het begin en zal het SOS-programma het startpunt voor meer initiatieven zijn.

Reacties (4)
04-10-2021, 14:06 door _R0N_
Goede zaak al vraag ik me af hoelang het gaat duren voor Google voor bepaalde projecten voorrang gaat vragen.
04-10-2021, 15:15 door Anoniem
Dat zou de overheid al lang moeten doen maar die houdt zich meer bezig met symptoombestrijding omdat ze zich laat ringeloren door belanghebbende commerciële partijen.
04-10-2021, 16:52 door Anoniem
Door _R0N_: Goede zaak al vraag ik me af hoelang het gaat duren voor Google voor bepaalde projecten voorrang gaat vragen.
Altijd goed om kritisch tegenover Google te zijn, maar dit slaat natuurlijk nergens op. Als Google projecten voorrang wil geven dan kunnen ze het geld ook gewoon direct aan zo'n project geven. Het SOS-programma is er juist om de minder bekende projecten te steunen.
04-10-2021, 21:48 door Anoniem
Dat Google alles belangeloos doet, is voor mij nu ook weer het andere uiterste om aan te nemen.
Ze steunen firefox ook, maar wel in ruil voor preferentie.

Alles aan bestaande browsers zoveel mogelijk "regeren"met hun api's, scripts, straks V-3 extensies etc.
Het wordt moeilijker en moeilijker om Google te kunnen "ontgaan"
en laat dat nu net de bedoeling zijn van globale monopolisten en werkers voor de grootste investerings-stakeholders.

Maak je geen illusies en laat je niet afleidien door dit soort sp**ks.
Blijf trouw aan je eigen inzichten en blijf uit de info-bubbel en ver weg van hun pogingen tot manipulatie
en uiteindelijk transhumanisme binnen de 4e technologische aangekondigde revolutie.

Hoef je het later ook niet je meewerking eraan te berouwen.

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.