image

Broncode en uitbetalingen streamingdienst Twitch gelekt op internet

woensdag 6 oktober 2021, 16:29 door Redactie, 4 reacties

Op internet zijn de broncode, uitbetalingen en andere vertrouwelijke bestanden van streamingdienst Twitch gelekt. Hoe de gegevens konden worden gestolen is nog niet bekend. De data wordt via een 125 gigabyte grote torrent aangeboden en bevat de broncode van de mobiele, desktop en videogameconsole Twitch-client, zo meldt The Verge. Daarnaast zijn er drie jaar aan overzichten te vinden van wat Twitch aan makers op het platform uitkeerde.

Meerdere van deze makers laten weten dat de genoemde bedragen juist zijn en het inderdaad om bij Twitch gestolen data gaat. Verder zijn erin de dataset interne red teaming tools van Twitch aangetroffen waarmee het bedrijf de eigen veiligheid test. Voor zover bekend bevat de gelekte data geen persoonlijke gegevens van gebruikers. Het datalek heeft echter het label "part one" gekregen, wat kan suggereren dat er nog meer data komt.

Een bron verklaart tegenover Video Games Chronicle dat Twitch van het datalek op de hoogte is. De gegevens zouden mogelijk afgelopen maandag zijn buitgemaakt. Twitch, dat volgens Statista acht miljoen actieve streamers telt, heeft nog geen officiële verklaring naar buiten gebracht.

Reacties (4)
06-10-2021, 18:37 door Anoniem
link naar torrent file?
06-10-2021, 22:11 door Anoniem
Momenteel ben ik door de leak aan het bladeren. Zover ben ik veel broncode tegengekomen. Het lijkt authentiek.
07-10-2021, 08:37 door Anoniem
Door Anoniem: Momenteel ben ik door de leak aan het bladeren. Zover ben ik veel broncode tegengekomen. Het lijkt authentiek.
Zelfde hierzo. Is ook bevestigd door verschillende partijen. Het grappiste vindt ik nog wel de code-comments.

Door Anoniem: link naar torrent file?
Zoekt en gij zult vinden.
08-10-2021, 14:44 door Anoniem
Misschien een domme vraag ; als je nu files download, kan je daar als gewone persoon iets mee doen ? Met de broncode bedoel ik dan?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.