image

Twitch: groot datalek veroorzaakt door configuratiefout tijdens onderhoud

donderdag 7 oktober 2021, 10:17 door Redactie, 2 reacties

Een configuratiefout tijdens onderhoudswerkzaamheden is de oorzaak van het grote datalek bij streamingdienst Twitch, zo heeft het bedrijf tegenover persbureau Reuters laten weten. De bij Twitch gestolen data werd gisteren via een 125 gigabyte groot torrentbestand op internet aangeboden. Het gaat onder andere om de broncode van de Twitch-client, drie jaar aan overzichten van wat Twitch aan makers op het platform uitkeerde en andere vertrouwelijke documenten.

In een blogposting bevestigt Twitch het datalek en stelt dat er geen aanwijzingen zijn dat er inloggegevens zijn gelekt. Ook laat de streamingdienst weten dat het geen volledige creditcardnummers opslaat. Verdere details zijn niet gegeven, behalve dat het onderzoek nog gaande is. In een reactie tegenover Reuters wordt de oorzaak van het datalek gelegd bij "een fout" tijdens een configuratieaanpassing van een server.

Eerder deze week stelde ook Facebook dat een fout tijdens onderhoudswerkzaamheden verantwoordelijk was voor de grote storing bij de diensten van het bedrijf.

Reacties (2)
07-10-2021, 13:17 door Anoniem
Voor de zekerheid wel even mijn inlog veranderd.
07-10-2021, 13:27 door Anoniem
Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter. Weer een grote data-breach door onkunde.
Het Internet gaat er nog eens helemaal uit op een kwade dag.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.