image

Twitch bevestigt diefstal van broncode en uitbetalingsgegevens makers

maandag 18 oktober 2021, 10:18 door Redactie, 3 reacties

Live streamingdienst Twitch heeft bevestigd dat door een verkeerde serverconfiguratie de eigen broncode en uitbetalingsgegevens van makers op internet zijn gelekt. Het zou echter om een "klein deel" van de makers gaan en een minimale impact hebben, zo laat Twitch in een update over het datalek weten. Verder meldt de dienst dat er geen inloggegevens van gebruikers zijn buitgemaakt.

De bij Twitch gestolen data werd begin deze maand via een 125 gigabyte groot torrentbestand op internet aangeboden. Door een fout in een serverconfiguratie kon de data door een aanvaller worden gestolen. Volgens Twitch bestaat de gestolen data uit documenten van de eigen source code repository en uitbetalingsgegevens aan makers. Verschillende makers hadden al bevestigd dat informatie over wat Twitch hen betaalt op internet terecht was gekomen. De streamingdienst zegt dat het alle getroffen makers zal informeren.

Verder meldt Twitch dat er geen wachtwoorden van gebruikers zijn gelekt. Ook is er geen toegang verkregen tot de systemen waar de inloggegevens zijn opgeslagen en zijn ook volledige creditcardnummers en bankgegevens niet gecompromitteerd. Eerder besloot Twitch al om de streamkeys te resetten van alle miljoenen streamers die van de dienst gebruikmaken.

Reacties (3)
18-10-2021, 12:42 door Anoniem
Enige developers hier die een goed beeld hebben hoeveel GB aan sourcecode je mag verwachten bij een dienst als Twitch?
125GB lijkt mij ontzettend veel.
18-10-2021, 15:47 door Anoniem
Door Anoniem: Enige developers hier die een goed beeld hebben hoeveel GB aan sourcecode je mag verwachten bij een dienst als Twitch?
125GB lijkt mij ontzettend veel.

Lijkt me dat er ook een database bij in zit, met de hoeveelheid twitch accounts verbaast het me niet dat het 125GB is.
18-10-2021, 18:04 door Anoniem
Ik heb zelf door de data gekeken en het gaat om de website, Smart TV apps, iOS versie, Android versie en mogelijk meer. Daarbij is er ook een concept gelekt van een programma wat zou moeten gaan concureren met Steam, genaamd Vapor (typisch). En daarnaast zijn er allemaal plugins en interne tools gelekt voor interne pentests enzovoorts. Alles bij elkaar ben ik niet verbaasd dat het om 145GB gaat.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.