image

Tor Project koppelt eigen IRC-kanalen met versleuteld chatplatform Matrix

maandag 18 oktober 2021, 11:00 door Redactie, 1 reacties

Het Tor Project, de organisatie achter het Tor-netwerk en Tor Browser, heeft de eigen IRC-kanalen met het versleutelde chatplatform Matrix gekoppeld. Matrix is een protocol en platform dat versleutelde communicatie biedt. Het Tor Project biedt al lange tijd verschillende IRC-kanalen waar de community voor dagelijkse activiteiten gebruik van maakt. Bijvoorbeeld voor technische ondersteuning aan gebruikers, maar ook de ontwikkeling van het Tor-netwerk en -software.

Nu heeft het Tor Project een koppeling tussen de eigen IRC-kanalen en Matrix gemaakt waardoor verschillende Tor-kanalen ook via Matrix toegankelijk zijn. "Voor normale Tor-gebruikers houdt dit in dat je nu met een vriendelijke app zoals Element met ons kunt chatten", zegt Alexander Faeroy van het Tor Project. Onlangs maakte de Duitse gezondheidszorg bekend dat het Matrix gekozen heeft als basis voor een nieuw te ontwikkelen chatplatform.

Reacties (1)
19-10-2021, 17:58 door Anoniem
Niet best, matrix is al eens gehackt.

Overheden kunnen tegenwoordig niets met rust laten, grote multinationale corporaties evenmin.

Dus burgers pas maar op. Het wordt alleen maar erger met surveillance, tracken en monitoren.

Meer controle, minder vrijheid.

luntrus
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.