image

Apple staat apps toe om contactgegevens aan gebruikers te vragen

maandag 25 oktober 2021, 11:05 door Redactie, 2 reacties

Apple heeft een toevoeging aan de regels voor apps in de App Store toegevoegd, waardoor die nu ook om contactgegevens zoals naam en e-mailadres van gebruikers mogen vragen. Het vragen om deze informatie is alleen toegestaan als het verzoek optioneel voor gebruikers is en features en diensten niet afhankelijk zijn van het verstrekken van de gegevens. Verder moet het vragen en verwerken van de contactgegevens aan andere bepalingen van de richtlijnen voldoen, waaronder het beperken van het verzamelen van informatie afkomstig van kinderen.

Apple heeft daarnaast een regel verwijderd die het ontwikkelaars verbood om informatie die binnen de app was verkregen te gebruiken om gebruikers buiten de app te benaderen over andere betaalmethodes dan in-app-aankopen. Het ging dan bijvoorbeeld om het versturen van e-mails over andere betaalmethodes nadat gebruikers binnen de app een account hadden aangemaakt. Deze aanpassing volgt nadat Apple een schikking met verschillende app-ontwikkelaars had gesloten. In tegenstelling tot in-app-aankopen ontvangt Apple bij betalingen buiten de app om geen commissie.

Reacties (2)
25-10-2021, 11:15 door Anoniem
Wat lief van ze
01-11-2021, 21:57 door Anoniem
En ik die dacht dat Apple de privacy van de klant vooropstelde - nah, heel eventjes dan toch - tijdens die ene toespraak van de grote leider (zijn handen geopend alsof het een religieus festijn was)...
Het feest der schijnheiligen - wellicht...
De eerste les van de economie blijft van toepassing - elk bedrijf wil streven naar winstmaximalisatie en de beste manier om dat te bereiken is het bekomen van een monopolie. De meeste bedrijven zetten daarvoor alle mogelijke middelen in. Apple is zeker GEEN uitzondering!
Wie fan is van een bedrijf - bedriegt dus zichzelf.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.