image

Zuckerberg: privacymaatregelen Apple raken omzet Facebook

dinsdag 26 oktober 2021, 16:17 door Redactie, 7 reacties

De privacymaatregelen die Apple eerder dit jaar voor iOS doorvoerde, en gebruikers de optie geven of ze third-party tracking binnen de apps die ze gebruiken willen toestaan, raken de omzet van Facebook, zo heeft oprichter en ceo Mark Zuckerberg tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers laten weten. De omzet voor het derde kwartaal bedroeg uiteindelijk 29 miljard dollar, terwijl analisten met bijna 29,6 miljard dollar rekening hielden, laat CNBC weten. De advertentie-inkomsten bedroegen 28,3 miljard dollar, een daling ten opzichte van het tweede kwartaal toen het nog om 28,6 miljard dollar ging.

Door AppTrackingTransparency moeten apps gebruikers om toestemming vragen om hen te volgen of de advertising identifier van het toestel te gebruiken. Elke iPhone beschikt over een uniek ID, de identifier for advertisers of IDFA. Adverteerders kunnen gebruikers via dit ID binnen apps volgen. Iets wat op grote schaal werd gedaan. Met de lancering van iOS 14.5 moeten gebruikers toestemming geven voordat adverteerders de IDFA kunnen gebruiken.

"Zoals verwacht kreeg de omzet dit kwartaal met tegenwind te maken, onder andere door aanpassingen van Apple die niet alleen onze business raken, maar miljoenen kleine bedrijven in een al lastige economische tijd voor hen", aldus Zuckerberg. Hij stelde dat de door Apple doorgevoerde aanpassingen e-commerce en klantenacquisitie op het web minder effectief maken. De Facebook-ceo verwacht dan ook veel van oplossingen waardoor bedrijven direct vanuit de verschillende Facebook-apps producten kunnen gaan aanbieden.

Chief Operating Officer Sheryl Sandberg voegde toe dat Apples aanpassingen niet alleen Facebook en kleine bedrijven raken, maar Apples eigen advertentiediensten bevorderen. Op de vraag hoe groot de impact van de aanpassingen op de omzet was stelde Chief Financial Officer David Wehner dat het om de "grootste factor" ging. Het was het eerste volledige kwartaal met de aanpassingen, meldt Seeking Alpha. Ook voor het vierde kwartaal houdt Facebook rekening met de gevolgen van Apples privacymaatregelen.

Reacties (7)
26-10-2021, 17:15 door Anoniem
We kunnen dus omgerekend stellen dat de AppTrackingTransparency de samenleving $ 0,6 mld minder privacy geschonden is, als FB zoveel minder omzet heeft. Pure winst.
Jammer dat hij probeert voor kleine bedrijven te spreken om het 'leed' dat FB is aangedaan een sympathiekere lading te geven. Siert FB niet.
26-10-2021, 19:16 door johanw
Die kleine bedrijven zijn zeker kleine advertentie boeren. Daar heb ik ook geen medelijden mee hoor.
26-10-2021, 19:50 door Anoniem
Goede move mbt privacy van Apple..

Maar op andere vlak hebben ze lak aan privacy. Privacy expert Rob Braxman kwam deze week met een video waarin hij uitlegt dat Apple ELK device logt qua locatie (aan de hand van het serial nr) vanuit de fabriek. Via je 'Find my Phone' instelling schakel je deze functie dus niet in of uit.. maar deelt Apple simpelweg de locatie met jou. Dus of je het nu wilt of niet, Apple logt jouw device 24-7...

https://www.youtube.com/watch?v=NQniohkgYgo
27-10-2021, 11:12 door Anoniem
Dit is zoiets als een inbreker die klaagt dat inbraakbeveiliging slecht is voor zijn resultaten.

Dat hij denkt er recht op te hebben spreekt boekdelen.
28-10-2021, 08:10 door Anoniem
https://nl.wikipedia.org/wiki/Krokodillentranen natuurlijk dit.
Die hele track-and-trace industrie op Internet had al lang verboden moeten worden natuurlijk.
29-10-2021, 08:09 door spatieman
kuch, dan zet je toch geen facebook op je telefoon..
instagram en twitter ook niet,
mja, met whatsapp wordt het voor mij fuzzy.
01-11-2021, 21:43 door Anoniem
We vinden het niet OK dat Apple unilateraal beslissingen neemt in naam van onze privacy - maar we huilen wel niet mee om het omzetverlies van mr. Z. en mevr. S. Die mogen voor mijn part morgen omkomen van honger en dorst.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.